(…) (…)

Albatrossi ja Heiskanen Aurinkorannikolle

Teatteri Suomelan viimevuotinen esitys oli Chrisse Johanssonin lauluteksteihin perustuva Suomelan juhlarevyy. Teatteri Suomela päätti jatkaa suurien tekstinikkarien kunnioittamista ja valitsi tämän vuoden näytelmäksi Junnu Vainion lauluihin perustuvan ja Jukka Virtasen kirjoittaman Albatrossi ja Heiskanen -näytelmän.

Tarina kertoo, että Jukka Virtanen oli kaksi kuukautta Vainion kuoleman jälkeen pitkällä ulkomaanmatkalla. Hän oli kävelemässä hiekkarannalla, kun ylle kaarsi komea Albatrossi, jollaista Virtanen ei ollut ennen nähnyt. Lintu lensi kohti, kääntyi, palasi takaisin ja nyökkäsi. Virtanen koki, että Junnu tuli jättämään jäähyväiset. Kokemus synnytti ajatuksen Junnun elämästä kertovasta näytelmästä.

Albatrossi ja Heiskanen on yksi Suomen suosituimmista musiikkinäytelmistä ja saa ensi-iltansa Aurinkorannikolla hotelli Las Palmeraksessa 19.11.2022 klo 15.

Alkuperäisessä näytelmässä on mukana kolmisenkymmentä Vainion kappaletta. Teatteri Suomela tiivisti tekstiä ja otti mukaan 26 laulua. Esityksessä kuullaan monia rakastettuja kappaleita, kuten Vanhoja poikia viiksekkäitä ja Kotkan poikii ilman siipii sekä tietenkin Albatrossi ja paljon on myös vähemmän tunnettuja kappaleita mm. Ääretön aava mun ympärilläin ja Santalahteen uudestaan.

Vaikka esitys on täynnä musiikkia, löytyy siitä myös juoni, joka kuljettaa esitystä eteenpäin laulusta toiseen. Lavasteet ovat yksinkertaiset ja koko näyttelijäkaarti on lavalla koko esityksen ajan.

Näytelmän ohjaa Eeva Keinonen, koreografioista vastaa Marita Hakkarainen ja bändi, – Hese Viinamäki, Jari-Pekka Leino ja Jorma Ettanen – siivittävät näyttelijät ja katsojat oikeaan tunnelmaan.

Rooleissa Olavi Ala-aho, Heikki Haapaniemi, Laura Vairila, Sanna Haapaniemi, Paavo Ässämäki, Ulla Turtola, Nina Kerminen, Tiina Haka-Ylitalo, Marita Hakkarainen, Tuula Kaunisto, Jaana Kinnunen, Vesa Mäkinen ja Aulikki Silvennoinen.

Näytelmää esitetään Aurinkorannikolla viisi kertaa: la 19.11. klo 15 Hotel Las Palmeras, pe 25.11. klo 18 Bar&restaurante Nuriasol, ti 29.11. klo 18 Hotel Las Palmeras, 10.12. klo 18 Kymppipaikka Torremolinos ja viimeinen esitys to 15.12. klo 18 Suomelan Sali.

Liput maksavat 15 euroa ja niitä myyvät etukäteen Fuengirolassa Suomela, New Ewald’s, Q bar, Olé-kustannus, Sun-loma ja Nuriasol sekä Torremolinosissa Kymppipaikka. Lippuja voi ostaa myös näyttelijöiltä.

Kuva: Eeva Keinonen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...