Henkilökuvat

”Kaverini oli varma että olin kuollut”

Aurinkorannikolla lapsuudestaan asti asunut John Baker joutui 17-vuotiaana maastopyörällään kolariin auton kanssa Mijasin tiellä. Hengenlähtö oli enemmän kuin lähellä, mutta lopulta elämä voitti.

 

John Baker on monen lajin taitaja, joka on syntyisin Englannista, varttunut Aurinkorannikolla, työskennellyt mm. Suomessa ja elää nyt arkea Mijasissa, suomalaisen puolison ja kolmen lapsen kanssa.

Yksi Bakerin lempilajeista jo poikavuosilta on ollut maastopyöräily. Sen harrastamiseen Aurinkorannikolla vietetyt vuodet tarjosivat erinomaiset puitteet.

– Aurinkorannikkoa ympäröivät vuoret ovat erinomaista harjoitusmaastoa.

Toisaalta täkäläinen liikenne voi ajoittain olla myös vaarallinen polkupyöräilijöille. John Bakeriltä se meinasi viedä hengen.

– Olin 17-vuotiaana Mijasissa harjoituslenkillä. Lopuksi ajoimme porukalla tietä pitkin alas kohti Fuengirolaa. Koska mäki on aika jyrkkä, nopeutta oli ehkä 70-80 km/h. Yhtäkkiä vastaan tullut auto leikkasi tien poikki suoraan eteeni, ilmeisesti tarkoituksenaan ajaa jostain liittymästä pihaan tai jotain muuta vastaavaa, Baker kertaa.

– Minulla ei ollut mitään mahdollisuutta väistää. Auton kylki osui lonkkaani ja linkosi minut kaaressa ilmaan, missä pyörin kuin hyrrä ja alas tullessani törmäsin toisen vastaan tulevan auton nokkapellille. Myöhemmin tilanteen takaapäin nähnyt kaverini kertoi, että hän oli täysin varma että olin kuollut.

Lopulta John Baker makasi kolme kuukautta sängyssä, varsinkin alkuun lähes liikkumatta. Mutta henki säilyi, samoin kuin intohimo pyöräilyyn. Itse asiassa maastopyöräilyyn liittyy myös yksi hauska muisto Suomesta.

Lisää John Bakeristä ja hänen englantilais-suomalaisesta perheestään voit lukea tämän viikon lehdestä

Mitä pidit jutusta?
+1
29
+1
2
+1
2
+1
1
+1
4
+1
1

Kolumnit

Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Mitä grillaat mieluiten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa