Lukuaika: Kokoomusnuorille oma yhdistys Aurinkorannikolle – politiikan ohituskaista

Kokoomusnuorille oma yhdistys Aurinkorannikolle – politiikan ohituskaista

Aurinkorannikon Kokoomus on jo vuosikymmeniä ollut alueen ylivoimaisesti suurin ja aktiivisin poliittinen yhdistys. Nyt se saa pikkusiskon, kun myös kokoomusnuoret ovat päättäneet aktivoitua Aurinkorannikolla.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
5 min lukuaika
Kokoomuksen nuorisovaltuuskunta tapasi myös Aurinkorannikon Kokoomuksen kokeneempaa kaartia ja sai heiltä arvokasta evästystä toiminnan aloittamiseen.

Joukko kokoomusnuoria vieraili viime viikonloppuna Aurinkorannikolla haistelemassa potentiaalia toiminnan aloittamiseen.

-Tarkoitus on aloittaa kerhomaista toimintaa, jonka yhteydessä on mahdollisuus keskustella yhteiskunnallisista asioista ja puhua politiikkaa. Toiminta muotoutuu sitten, kun päästään alkuun, mutta tarkoituksena on luoda 15–30-vuotiaille Aurinkorannikon suomalaisille väylä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, visioi Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Binga Tupamäki.

Mukaan vaikuttamaan

Vaikuttamaan todellakin pääsee, nuorten yhdistys saa valtakirjoja kokoomuksen puoluekokoukseen ja puolueen piirivaltuustoon.

-Yhdistys toimii eräänlaisena politiikan ohituskaistana nuorille. Tätä kautta pääsee vaikuttamaan ison puolueen linjauksiin ja se jos mikä on vaikuttamista.

- Mainos -

Aurinkorannikon Kokoomus isännöi kokoomusnuorten valtuuskunnan vierailua Aurinkorannikolle viime viikonloppuna. Kun nuorten aktivoitumista Aurinkorannikolle mietittiin, yhtenä vaihtoehtona oli toimia jaostona Aurinkorannikon Kokoomuksen sisällä. Yhteistuumin kuitenkin päädyttiin siihen, että oma itsenäinen yhdistys on nuorille toimivampi vaihtoehto.

-Varmasti teemme paljon yhteistyötä Aurinkorannikon Kokoomuksen kanssa, mutta ihan oma identiteetti ja toimintatavat Aurinkorannikon kokoomusnuorille luodaan. Yhdistykselle tulee esimerkiksi oma rahoitus. Varoja toimintaan saadaan jäsenmaksuista, Nuortenliitolta saa anottua avustuksia ja varmasti myös emäpuolueelta liikenee varoja toimintaan, Uudenmaan kokoomusnuorten puheenjohtaja Jaakko Linnakangas kertoo.

Uudenmaan piiristä löytyi yhdistys, jolla ei ole pitkään aikaan ollut toimintaa. Sen muuttamien Aurinkorannikon kokoomusnuoriksi on prosessissa.

Johtohahmot Aurinkorannikolta

Aurinkorannikon Kokoomusnuorten ensimmäiseksi puheenjohtajaksi on valittu Georg Närjä. Hän asuu Suomessa, mutta vierailee alueella useasti vuodessa.

-Kun jäseniä saadaan Aurinkorannikolta, pidetään järjestäytymiskokous ja tarkoitus on, että yhdistyksen johtohahmot ovat Aurinkorannikolla asuvia suomalaisnuoria, Linnakangas sanoo.

Mikäli kiinnostuit Aurinkorannikon kokoomusnuorten toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä joko Binga Tupamäkeen (binga.tupamaki@kokoomusnuoret.fi tai 050-5394440) tai Jaakko Linnakankaaseen (jaakkoli@gmail.com tai 045-2307890)

Politiikka intohimona

Binga Tupamäki, 25 ja Jaakko Linnakangas,22 eivät ole aivan tyypillisimpiä nuoria. He ovat lähteneet mukaan poliittiseen toimintaan hyvin nuorina.

-Liityin kokoomusnuoriin heti, kun se oli mahdollista, eli 15-vuotiaana. Minulla oli palava tarve päästä keskustelemaan yhteiskunnallisista asioista ja siihen tarjoutui oiva mahdollisuus Kokoomusnuorissa, Tupamäki kertoo.

- Mainos -

Lintukankaan poliittinen herätys tapahtui vielä Tupamäkeäkin nuorempana.

-Katselin vuoden 2012 presidentinvaalikeskusteluja kotona vanhempieni kanssa. Olin tuolloin 11-vuotias. Hirveä määrä kysymyksiä heräsi mielessäni keskusteluja seuratessani ja niistä vaahtosin koulussa kavereilleni. Puoluekanta oli alusta saakka minulle selvä ja liityin Kokoomusnuoriin heti, kun se oli mahdollista.

Hyvä puolue on kuin Ässämix-pussi, siellä on kaikenlaista osaamista, kokemusta ja näkemystä.

Poliitikon uralle?

Tupamäki on tätä nykyä Kokoomuksen nuortenliiton puheenjohtaja, se on hänelle täysipäiväinen palkallinen työ. Silti hän ei ole varma, onko politiikka välttämättä koko elämän ura.

-Yhteiskunnallinen vaikuttaminen tulee varmasti olemaan aina osa elämääni. Politiikassa ei kuitenkaan kannata olla mukana ehdoitta, itse mietin tarkasti, miten tulevaisuuttani rakennan.

Tupamäki on oikeustieteen maisteri, mainittakoon, että hänen pro gradu -työnsä käsitteli marxismi-leninismin suhdetta oikeusvaltioon.

-Lyhyesti sanottuna marxismi-leninismi on liian autoritaarinen hallintoteoria, jotta se voisi toimia kunnolla oikeusvaltiossa.

Linnakangas toimii Kokoomusnuorten Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Siviilissä hän opiskelee pääaineenaan heprean kieltä Helsingin yliopistossa.

-Heprean valitsin siksi, että Lähi-itä on nyt ja tulevaisuudessa tärkeä polttopiste kansainvälisessä politiikassa. Haaveena on ehkä joskus olla rakentamassa rauhaa alueelle. Heprean lisäksi olen ottanut yliopistolla kaikki mahdolliset kansainvälistä politiikkaa käsittelevät kurssit, Linnakangas ynnää.

- Mainos -

Minustako pääministeri?

Nuoret politiikassa mukana olevat eivät hätkähdä kysymystä onko heidän haaveenaan pääministerin paikka jossain vaiheessa elämää.

-Ei tuollaista voi ennalta miettiä. En ole lainkaan varma löytyykö minusta riittävän isoa kansanosaa puhuttelevia ominaisuuksia. Kaikki on aina mahdollista, aika näyttää mihin suuntaan elämä vie, Tupamäki sanoo.

-Tästä vierestä, jos saan sanoa, niin Bingasta tulee jossain vaiheessa pääministeri, Linnakangas sanoo hymyillen.

Ässämix-pussi

Nuoria ei myöskään pelota se, että heidät leimattaisiin poliittisiksi broilereiksi, eli poliitikoiksi, joilla ei ole yhteyttä todelliseen elämään politiikan ulkopuolella.

-Historia on näyttänyt, että politiikan parissa oppii sellaisia asioita, joita demokraattisessa päätöksenteossa tarvitaan. Hyvä puolue on kuin Ässämix-pussi. Siellä on kaikenlaista osaamista, kokemusta ja näkemystä.

Pekka Toverin turvallisuusnäkemyksiä arvostetaan. Hänen alustuksensa keräsi täpötäyden salin kuuntelijoita sunnuntai iltapäivänä.

Pekka Toverin turvallisuusvisiot kiinnostivat

Kokoomusnuorten vierailun lisäksi Aurinkorannikolla oli viikonloppuna muutenkin aktiivista kokoomusliikehdintää. Kansanedustaja, eurovaaliehdokas Pekka Toveri kävi alustamassa Euroopan ja koko maailman turvallisuustilanteesta.

Toverin tilaisuuteen saapui täysi kukollinen väkeä. Paikalla oli noin 140 ihmistä, jotka kaikki kuuntelivat Toverin alustuksen tarkasti. Alustuksen jälkeen käytiin vilkas keskustelu, Toverille esitettiin kiperiä kysymyksiä EU:n ja NATO:n rooleista.

-EU:sta ei kannata rakentaa sotilasmahtia. Meillä on NATO, joka on sotilaallinen turvamme. Totta kai EU:n sisällä tulee jatkossa lisätä puolustuksellista yhteistyötä, mutta pelotevoima on pääosin NATO:lla, Toveri vastasi.

Myös paikalla olleet kokoomusnuoret esittivät aktiivisesti kysymyksiä, jotka liittyivät esimerkiksi maatalouden ylläpitämisen rooliin huoltovarmuudessa ja EU:n liittovaltiokehitykseen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *