Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 7.1.2020

 

Espanjaan yritettiin taas saada aikaan hallitusta viikonloppuna. Hallituksen muodostaja Sanchezin tehtävä ei ole helppo, sillä puolueet ovat edelleen kovin riitaisia keskenään, ja sosialistit joutunevat muodostamaan koalition ns. pienimmän pahan perusteella. Yksi suuria kiistakysymyksiä on Katalonian politiikka, jota Sanchezin on oman puolueensa toimesta jo joutunut lieventämään. Tänään hallituksen kokoonpanoista äänestetään uudelleen ja huomenna oltaneen taas hieman viisaampia asian suhteen.

Kommentti: Sanchez ilmoitti keväällä 2019, että Espanjaan saataneen hallitus kesäkuun loppuun, eli suomalaisittain juhannukseen mennessä. Sanchez ei tosin pitkäkatseina miehenä ilmoittanut minä vuonna…

Nerjassa tiellä A-7 24-vuotias nuorukainen kuoli liikenneonnettomuudessa eilen. Hänen ohjaamansa auto oli syttynyt tuleen törmäyksen seurauksena.

Alonsolla ei ole taaskaan kulkenut ralliuralla. Alonso on pudonnut kauas kärjestä Dakar-rallissa jota Alonso itse selittää sillä, että joutui ajamaan noin 100 kilometriä sokkona.

Kommentti: Mihin Alonso pystyisikään jos alkaisi ajaa silmät auki…

Espanjassa on pikkuhiljaa herätty aurinkovoiman tuomiin mahdollisuuksiin ja esimerkkejä haetaan mm. Nevadasta. Asia ei ole kuitenkaan ongelmaton ja Amerikassa aurinkovoimalahankkeiden tiimoilta käydyt oikeudenkäynnit mietityttävät espanjalaisia.

Kommentti: Aurinkovoima ja siihen liittyvät hankkeet ovat osin politisoituneita Espanjassa. Mikäli aurinkovoima otettaisiin Espanjassa kunnolla käyttöön, veisi se kysyntää perinteiseltä sähköltä ja muilta energiayhtiöiltä. Aihe on vaikea…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
7
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa