Lukuaika: Ökysataman ravintoloitsijat pyörittivät jättimäistä huumekauppaa Puerto Banúsissa

Ökysataman ravintoloitsijat pyörittivät jättimäistä huumekauppaa Puerto Banúsissa

Satoja kiloja huumeita virtasi Pohjois-Eurooppaan ravintolakulissin kautta Espanjan Aurinkorannikolta. Kolmen maan yhteistutkinta paljasti rikosvyyhdin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

Kansallinen poliisi (Policía Nacional) tiedottaa suuresta ja onnistuneesta kansainvälisen huumevyyhdin paljastamisesta. Espanjan Aurinkorannikolta Marbellasta johdettu huumeiden salakuljetus johti pidätyksiin Saksassa ja Ranskassa asti.

Espanjalaisviranomaiset kertovat tehneensä yhteistyötä Saksan BKA:n ja ZKA:n sekä Ranskan kansallisen poliisin kanssa.

Tutkinta käynnistyi joulukuussa 2022, kun kolme rikollista pidätettiin ranskalaisessa Daxin kaupungissa. Heiltä takavarikoitiin 382 000 euroa käteistä. Kolumbialaista ja albanialaista alkuperää olevat pidätetyt ovat tälläkin hetkellä väliaikaisessa vankeudessa Ranskassa.

Ranskan viranomaisten suorittamat tutkimukset paljastivat, että takavarikoidut rahat oli tarkoitettu Marbellassa toimivan kansainvälisen huumerikollisjärjestön johtajille. Samalla selvisi, että organisaatio kuskasi Espanjasta maanteitse huumeita Saksaan.

- Mainos -

Tämä johti kolmen maan – Espanjan, Ranskan ja Saksan – yhteisen tutkimusryhmän perustamiseen ja maailmankuulussa Aurinkorannikon huvipursisatamassa sijaitsevan ravintolan jäljille.

Lue myös: USA tarjoaa 5 miljoonaa tästä irlantilaisesta huumeparonista – viihtyi Fuengirolan yössä

Hasista piilotettiin sitruunalaatikoihin

Tutkinta eteni viime kesänä ensimmäisiin suuriin takavarikoihin.

Huumeet oli lähetetty Andalusiasta Cádizin maakunnasta Saksaan, ja ensin viranomaiset onnistuivat takavarikoimaan 140 hasiskilon erän. Toisaalla Saksassa löydettiin Murciasta tulevasta kuorma-autosta 450 kiloa hasista piilotettuna sitruunalaatikoihin. Kolmas takavarikko tehtiin varastossa, jossa Espanjasta tullut kuorma-auto oli purkamassa tavaroita: poliisin haaviin jäin vielä 400 kiloa hasista.

Takavarikkojen seurauksena valvontaa tehostettiin niin Puerto Banúsissa, San Pedro de Alcántarassa, Esteponassa ja Jerez de la Fronterassa. Tämän seurauksena viranomaiset löysivät organisaation toiminnan keskuksen: jättimäistä huumekauppaa pyöritettiin ravintolakulissin suojissa.

Huumeravintoloitsijat ovat saksalaisia

Huumeverkoston johtajat pitivät Marbellan ökysatamassa Puerto Banúsissa ravintolaa, jossa he tapasivat muita huumekauppiaita. Salaisia rikollistapaamisia pidettiin myös laituriin ankkuroidussa huviveneessä.

Kolmesta huumepomosta kaksi on iranilaista alkuperää ja yksi marokkolaislähtöinen Saksan kansalainen. Huumeravintoloitsijat liikkuivat aina kolumbialaisten, aseistettujen turvamiesten seurassa siltä varalta, että muut rikollisjärjestöt hyökkäsivät heidän kimppuunsa tai yrittäisivät varastaa heidän tavaroitaan.

Lue myös: Hollantilaisjengi sieppasi ja kidutti huumekuskia Fuengirolassa – jättivät pellolle kuolemaan

- Mainos -

Kahdeksan epäiltyä pidätettiin Espanjassa

Tutkinta paljasti myös järjestön yhteydet Hell’s Angels MC -moottoripyöräjengin saksalaisiin ja espanjalaisiin jäseniin sekä albanialaista ja bulgarialaista alkuperää oleviin kansalaisiin, joilla kaikilla on merkittävää historiaa huumekaupan alalla.

Huumeet kuljetettiin Saksaan maanteitse ”lämmitetyissä” ajoneuvoissa ja kuorma-autoissa.
Huumeiden piilopaikkoja vaihdeltiin, jotta poliisit eivät pysyisi mukana.

Huhtikuun lopulla poliisi iski samanaikaisella operaatiolla Espanjassa ja Saksassa. Tämän seurauksena Espanjassa on pidätetty kahdeksan henkilöä, joista kaksi Marbellassa, viisi Esteponassa ja yksi Sevillassa. Saksassa on pidätetty kaksi epäiltyä.

Saksassa ja Espanjassa suoritetuissa kymmenissä etsinnöissä on takavarikoitu muun muassa yli 180 000 euroa käteistä, seitsemän ampuma-asetta, eri kaliiperisia ammuksia ja 30 kiloa marihuanaa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *