Uutiset

Espanjalaiset syövät ulkona usein mutta taloudellisesti

Kun hinnat ovat sopivat, käyttävät ihmiset ravintoloiden palveluja.

Ravintoloissa, tavernoissa ja baareissa ruokailu on espanjalaisille mieluisaa touhua. Euro Weekly News uutisoi nettisivuillaan tuoreesta eurooppalaisesta vertailusta, jonka mukaan isäntäkansamme syö ulkona toiseksi ahkerimmin koko maanosassa.

 

Tutkimuksen mukaan jokainen espanjalainen syö ulkona keskimäärin jopa 160 kertaa vuodessa. Määrässä edelle kiilaavat vain italialaiset.

Espanjalaiset tuntuvat ulkona syödessään kuitenkin olevan todellisia tarkan markan miehiä ja naisia. Tilaston mukaan keskivertoespanjalainen käyttää ulkona syömiseen ja juomiseen vuodessa vain noin 800 euroa. Nopealla matematiikalla siis yhden ravintolavisiitin keskihinnaksi tulee vain noin viisi euroa.

Vuosittain espanjalaisia enemmän rahaa ulkona syömiseen käyttävät italialaiset (yli 1000€), saksalaiset (990€), englantilaiset (975€) ja ranskalaiset (850€).

Tutkimuksessa oli myös vertailtu ulkona syömiseen käytetyn rahan määrää tulotasoon ja käytettävissä oleviin varoihin. Tässäkin tilastossa espanjalaiset ovat korkealla. Laskelmien mukaan täkäläiset käyttävät tukoistaan 15% ravintoloissa. Osuus on viisinkertainen saksalaisiin verrattuna. Siitä voi jokainen myös laskeskella eroja espanjalaisten ja saksalaisten palkoissa, samoin kuin ravintoloiden hinnoissa.

Lähde: Euro Weekly News

Mitä pidit jutusta?
+1
47
+1
14
+1
4
+1
1
+1
2
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa