Yhä useampi varakas suomalainenkin lentää yksityiskoneella Málagasta – nämä ovat suosikkikohteet

Yksityiskoneita nousi Málagan lentokentältä kesällä keskimäärin liki 50 päivässä. Määrä on kasvussa. Vauraita käyttäjiä ovat amerikkalaiset, aasialaiset ja pohjoiseuroopplaiset.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Yksityiskoneita nousi ja laski kesällä keskimäärin 47 päivittäin Málagan lentokentältä.

Matkailu- ja ilmailuala käy kuumana Espanjan Aurinkorannikolla. Sen lisäksi, että reittilennoissa tehdään koko ajan uusia matkustajamääräennätyksiä, myös yksityislennot vetävät vauraita käyttäjiä yhä enemmän Málagan lentokentällä.

Tuoreiden tilastojen mukaan kesällä keskimäärin 47 yksityiskonetta nousi ja laskeutui Málagan kentältä päivittäin. Yleisilmailun terminaalin toiminta on kasvanut taukoamatta koronapandemian jälkeen ja tänä vuonna ollaan hyvin lähellä pandemian aikaisia ennätyslukuja.

Heinäkuun aikana kirjattiin 1.463 liikelentoa, mikä on yksi suurimmista määristä tässä kategoriassa koko Espanjassa.

Kasvua oli 40 prosenttia verrattuna saman vuoden kesäkuuhun ja 4 prosenttia verrattuna vuoden 2023 vastaavaan ajanjaksoon. Vain vuodet 2021 ja 2022 ylittävät nämä luvut, mikä johtuu koronakriisistä, jolloin yksityiskoneilla lennettiin terveysturvallisuuden takia ennätysmäisesti.

- Mainos -

Yksityislennot muodostavat jo lähes 8 prosenttia kaikista operaatioista Málagan lentoaseman kahdella kiitotiellä, joilla oli  heinäkuussa keskimäärin 593 laskeutumista ja nousua päivässä.

Lue myös: Hurjia matkailuennätyksiä Andalusiassa: lentokentän haamuraja rikki, turistit kulutushurmassa

Yksityiskoneessa voi nauttia lentomatkasta rauhassa ja ylellisesti.

Jenkkejä ja arabeja

Yksityiskoneita vuokraa Málagassa useampikin yritys. Ne kertovat, että tyypillisimmät asiakkaat ovat olleet perinteisesti varakkaita brittejä ja pohjoismaalaisia. Nyt eritoten pohjoisamerikkalaisten ja Lähi-idän arabimaiden kansalaisten määrä on ollut kasvussa.

Ukrainan sodan vuoksi venäläiset asiakkaat, jotka olivat aiemmin yleisiä, ovat vähentyneet merkittävästi ja heidän tilalleen on tullut muita kansallisuuksia. Yksityiskoneita vuokraavat firmat sanovat, että Keski- ja Pohjois-Euroopan (sveitsiläisten, skandinaavien ja brittien) kansalaisten määrän kasvu on korvannut markkinoilta kadonneet venäläiset.

Myös useampi varakas suomalainen vuokraa yksityiskoneen Málagasta ja lentää Välimeren muihin kohteisiin.

Amerikkalaisten paluu Andalusiaan on näkynyt selvästi. Yhtenä syynä on United Airlinesin suora reittilento New Yorkista Málagaan. 

Lue myös: Maailman paras keittiömestari avaa ravintolan Málagan lentokentällä

Marbellasta Mallorcalle

Suurin osa yksityislentokoneiden asiakkaista asuu Aurinkorannikolla Marbellassa, mutta myös Málagan kaupunki on noussut suosiossa –  kiitos kaupungissa kehittyvän yritysrakenteen ja suurten teknologiayritysten saapumisen.

- Mainos -

Eniten Málagasta lennetään yksityissuihkukoneilla Välimeren rannan jet set -kohteisiin, kuten Kreikan Mykonosin saarelle ja tämän kesän trendimaahan Kroatiaan. Myös Turkin kohteet sekä vanhat suosikit Baleaarit ja Korsika ja Sisilia ovat yhä suosittuja.

Mallorca ja Ibiza ovat perinteisiä raharikkaidenkin suosimia aurinkosaaria. Etelä-Ranskan glamourkohteet Nizza, Cannes ja Monaco ovat nekin pitäneet pintansa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *