Blogi

Taas on munittu

 

Tämän viikon Fuengirola.fi -lehdessä, tarkemmin sanottuna sivulla 17, on päätoimittaja Pekkarisen pieteetillä toimittama vertailukokonaisuus alkoholijuomien hinnoista Suomessa ja Espanjassa. Siksipä päätin tuossa äsken suunnata hänelle humoristiseksi tarkoittamani kysymyksen: Missä vaiheessa viinien valmistuksessa käytetään kananmunaa?

Uskotko kun kerron, että hämmästykseni oli keskisuurta kookkaampi, kun Pekkarinen mietteliään näköisenä tuumasi, että joidenkin viinien kirkastamiseen käytetään kananmunaa. Kaksi ajatusta tuli mieleeni: Miten tuo voi olla mahdollista, ja miten Antti voi tuon tietää?

Oli pakko tarkistaa asia interverkosta, ja kyllä se vaan kutinsa piti. ”Kananmunan ja maidon proteiineja käytetään viinin valmistuksessa viinin kirkastamiseen”, tuumaili Alkon laboratoriopäällikkö Soili Karjalainen Ylen taannoisessa jutussa.

Tämä koko hässäkkä sai alkunsa siitä, että luin Kauppalehden uutisen, jonka mukaan Alkosta vedettiin punaviinejä pois myynnistä, koska niiden etiketeistä puuttui kananmunan allergeenimerkintä.

Samassa jutussa todettiin, että vastaavanlaisista tuotteiden takaisinvedoista milloin milläkin alalla alkaa tulla jokapäiväistä toimintaa. Siitä kävin pohtimaan, että kylläpä olisi kätevää tuollainen takaisinvetotoiminto omassa elämässäkin.

Jo pelkästään puheista voisi silloin tällöin vetää osan takaisin. Missäs olit? Poikien kanssa kalj… Tuota tässä on nyt vähän puutteelliset merkinnät, vedetäänpä tämä takaisin ja palautetaan pian korjattuna. Siis töissä tosiaan vähän venyi.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa