Lukuaika: Milloin rantasuihkut avautuvat? Aurinkorannikolla odotetaan selkeyttä vesipäätöksiin

Milloin rantasuihkut avautuvat? Aurinkorannikolla odotetaan selkeyttä vesipäätöksiin

Uima-altaita saa täyttää Espanjan Aurinkorannikolla, mutta milloin? Entä avautuvatko rantojen peseytymispaikat? Kysymyksiä riittää, vastauksia saataneen keskiviikkona.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Aurinkorannikon hiekkarantojen suihkut ovat edelleen kiinni.

Koko vuoden otsikoissa ollut Espanjan kuivuus- ja vesitilanne herättää yhä keskustelua Aurinkorannikolla.

Pääsiäisen ajan runsaat sateet saivat jo aikaan sen, että kaikki Aurinkorannikon uima-altaat saadaan kesällä käyttöön – niin yksityiset, julkiset kuin taloyhteisöjen altaatkin. Fuengirola.fi uutisoi viime viikolla, että viranomaiset ovat siunanneet altaiden täytön.

Málagan maakunta – johon siis Aurinkorannikokin kuuluu – sallii uima-altaiden täyttämisen kesällä saatuaan luvan ja tuen Andalusian hallitukselta. 200 litran vedenkäyttörajoitus henkilöä kohti päivässä on edelleen voimassa.

Andalusian aluehallinto linjasi, että kunhan kaupungit pysyvät tuon käyttörajan alla, ne saavat itse päättää, sallitaanko yksityisten uima-altaiden käyttö vai ei.

- Mainos -

Samalla muistutettiin, että kuivuuskriisi ei suinkaan ole ohi ja vesitilanne on yhä vakava.

Lue myös: Kesäuinnin kohtalo ratkesi: kaikille altaille täyttölupa Aurinkorannikolla

Juomapaikoista päätös, jalanpesupaikoista ei

Vesitilannetta määrittelee Andalusian itsehallintoalueen hallituksen alainen erillinen kuivuuskomitea. Se kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 15. toukokuuta.

Tuolloin odotetaan myös linjausta siihen, miten käy Aurinkorannikon kymmenien hiekkarantojen suihkuille ja jalanpesupaikoille. Niiden kohtalosta ja avautumisesta ei ole nimittäin ole puhuttu lainkaan.

Tämä on herättänyt kummastusta, koska rantasuihkujen toimintaa pidetään turismivaltaisessa maakunnassa tärkeänä. Viranomaiset ovat jo antaneet vapautuksen esimeriksi katuvarsien juomapaikoille, mutta eivät ole määritelleet mitään rantojen peseytymispaikkojen aktivoinnista.

Lue myös: Ensimmäinen Aurinkorannikon isoista kaupungeista antoi käyttöluvan uima-altaille

Mikä on aikataulu?

Kuivuuskomitean kokouksessa odotetaan myös jonkinlaista aikataulutusta siihen, milloin altaat ja muut vesilähteet vapautetaan säännöstelystä. Tähän saakka on puhuttu laajasti ”kesästä” – mutta mitä se käytönnössä tarkoittaa?

Espanjassa kesä alkaa virallisesti vasta juhannuksena, mutta esimerkiksi pohjoiseuroppalaisten lomakausi jo kesäkuun alussa.

- Mainos -

Aluehallinto on myös todennut, että puutarhojen kasteleminen sallitaan enintään 400 kuutiometrin vesimäärällä hehtaaria kohden kuukaudessa. Viranomaislähteiden mukaan työtä tehdään myös ”maatalouden kastelun joustavuuden lisäämiseksi”.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • miksihän uimarantojen suihkuihin ja jalkojenpesupaikkoihin oteta vettä merestä? sähköpumppu vain

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *