Lukuaika: Paras aika vierailla Fuengirolassa: Fuengirola: Paikallinen sisäpiirin opas

Paras aika vierailla Fuengirolassa: Fuengirola: Paikallinen sisäpiirin opas

Milloin on paras aika vierailla kohteessa Fuengirola?

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
5 min lukuaika
Fuengirola city beach and marina aerial panoramic view. Fuengirola is a city on the Costa del Sol in the province of Malaga in the Andalusia, Spain.

Jos et ole varma, mitä odottaa sään ja väkijoukkojen suhteen, tässä artikkelissa on kaikki tarvitsemasi vastaukset.

Mistä minä tiedän?

Olen asunut Fuengirolassa jo lähes neljä vuotta, joten minulla on runsaasti kokemusta vuoden aikana vallitsevista sääolosuhteista ja myös siitä, kuinka vilkkaaksi Fuengirola käy.

- Mainos -

Tässä artikkelissa käsittelen vastaustani kysymykseesi, mutta annan myös yleiskatsauksen eri vuodenaikoihin ja siihen, mitä voit odottaa. Ei ole väliä pidätkö book of dead -pelistä vai jostain muusta. Saat varmasti Fuengirolasta aina jotain mielenkiintoista mukaasi.

Lopuksi liitän mukaan myös luettelon kuukausittaisista sääartikkeleistani siltä varalta, että haluat tarkistaa tietyn kuukauden matkasi ajaksi.

Mennäänpä sitten asiaan!

Milloin on paras aika vierailla Fuengirolassa?

Paras aika vierailla Fuengirolassa on huhtikuun ja toukokuun välisenä aikana sekä syyskuusta joulukuun alkuun.

Miksi?

Kevätkuukausina sää on lämmin ja majoitukset ovat edullisia.

Täällä ei ole käytännössä lainkaan väkijoukkoja, ja vaikka sää saattaa olla melko oikukas, saat taatusti paljon enemmän auringonpaistetta ja lämpimämpiä lämpötiloja kuin muualla Euroopassa.

Alkusyksy ja talvikuukaudet ovat täydellisiä niille, jotka haluavat nauttia runsaasta auringonpaisteesta ja vähemmän sateen mahdollisuuksista.

- Mainos -

Syyskuu ja lokakuu ovat yleensä myös loistavia meressä uimiseen ja auringonottoon. Hinnat ovat korkeammat kuin kevätkuukausina, mutta jos varaat matkan etukäteen, saat kesäkuukausiin verrattuna hyvän tarjouksen.

Kesä Fuengirolassa

Kesät, kesäkuusta elokuuhun, ovat paahtavan kuumia, hyvin vilkkaita ja täynnä energiaa.

Rannat, kuten Los Boliches tai Carvajal, ovat täynnä, ja vesi on juuri sopivan lämmintä virkistävään uintiin. Rantabaarit eli chiringuitot ovat täynnä elämää, ja pitkät jonot paikallisia ja turisteja odottavat vuoroaan lounaalle rakennuksen ulkopuolella.

Koska nyt on turistien huippusesonki, jaat palan paratiisia koko joukon muiden ihmisten kanssa. Varsinkin elokuu on äärimmäisen kiireinen, ja henkilökohtaisesti koen sen erittäin ärsyttäväksi.

Paseo Maritimon pääkävelykadulla on vaikea kävellä, sillä se on täynnä ihmisiä, jotka kulkevat joka suuntaan, tai ihmisiä, jotka palaavat rannalta illalla. Rannat ovat aivan täynnä, joten sinne kannattaa mennä aikaisin aamulla, varsinkin jos aikoo vuokrata aurinkotuolin.

Jos voisit valita, välttäisin kesäkuukausia kokonaan. Maksaisit kalliin hinnan ruuhkaisesta kokemuksesta vuoden korkeimmissa lämpötiloissa.

Kevät Fuengirolassa

Kevät Fuengirolassa voi olla todella hyvä tai ihan ok, riippuen vuodesta.

Yleensä kevät ei ole liian kuuma eikä liian kylmä. Aurinkoisia päiviä on edelleen paljon, mutta väkeä on paljon vähemmän. Täydellistä aikaa tutustua Sohailin linnaan tai lähteä rauhalliselle veneretkelle.

- Mainos -

Myös hotellit ja lennot ovat halvempia, ja kukapa ei tykkäisi säästää rahaa? Meri on tosin hieman kolea, joten jos haluat uida, se saattaa tuntua hieman reippaalta.

Jos pidät festivaaleista, Fuengirolassa järjestetään muutama mahtava festivaali. Toukokuussa järjestettävä ”Feria de los Pueblos” on monikulttuurinen festivaali, jota on liian siisti jättää väliin. Fuengirolassa järjestettävät pääsiäisjuhlat ovat myös melko upeat, ja ne pidetään yleensä huhtikuussa tai toukokuun alussa.

Jos harkitset matkan varaamista keväällä, pitkän aikavälin sääennusteen tarkistaminen ei anna tarkkaa kuvaa, sillä sää muuttuu melko nopeasti.

Jos olet huolissasi sateesta, hyvä uutinen on tämä: se menee yleensä ohi melko nopeasti, eivätkä pidemmät sadejaksot, jotka kestäisivät yli kaksi päivää, ole kovin yleisiä. Niitä on yleensä enemmän talvikuukausina (tammi-maaliskuussa).

Syksy ja talvi Fuengirolassa

Jos haluat enemmän rauhallista pakoa, kannattaa harkita vierailua syys- ja talvikuukausina.

Silloin turisteja on vähemmän, mikä tarkoittaa, että saat mutkittelevat kadut ja paikalliset tavernat enemmän itsellesi. Talvi on ihanteellinen niille, jotka haluavat yhdistää Fuengirolan vierailun muihin Andalusian kohteisiin, kuten Granadaan tai Sevillaan, jossa voi olla kesällä helteisen kuuma.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jotkut kausiluonteiset nähtävyydet ja ravintolat saattavat olla suljettuina.

Syys- ja talvikuukausina voit kokea Fuengirolassa lokakuussa järjestettävän kuuluisan ”Feria del Rosario” -tapahtuman, joka on perinteisempi andalusialainen messutapahtuma ja joka tunnetaan hyvin Costa del Solin alueella.

Marraskuu on myös hyvä kuukausi vierailla, sillä silloin voit nähdä jouluvalojen sytyttämisen Malagan Calle Larios -kadulla, jota ei kannata jättää väliin.

Talvella on myös kylmää Suomessa, joten Fuengirolan mukava sää jättää varmasti hyvän fiiliksen!

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *