Lukuaika: Nyt tuli päätös: tässä päivämäärä, jolloin Aurinkorannikon uima-altaat aukeavat

Nyt tuli päätös: tässä päivämäärä, jolloin Aurinkorannikon uima-altaat aukeavat

Espanjan Aurinkorannikolla on odotettu kuin kuuta nousevaa tietoa siitä, milloin taloyhteisöt ja yksityiset saavat ottaa uima-altaat käyttöön.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kuivuuden riivaamassa Andalusiassa on jouduttu säännöstelemään vettä pitkin kevättä, ja maaliskuussa hallinnon asettama kuivuuskomitea linjasi, ettei tänä kesänä vettä saa käyttää edes yksityisten uima-altaiden täyttöön.

Pääsiäisen ajan rankkasateet eivät vieneet kuivuutta mennessään, mutta helpottivat tilannetta sen verran, että Andalusian aluehallinto ilmoitti jo aiemmin omana kantanaan, että Málagan maakunnan alueella myös yksityiset uima-altaat voidaan ottaa käyttöön.

Lue myös: Kesäuinnin kohtalo ratkesi: kaikille altaille täyttölupa Aurinkorannikolla

Lopullinen päätösvalta paikalliseen tapaan annettiin asiantuntijoista koostuvalle kuivuuskomitealle. Samoin epäselväksi jäi milloin altaat saataisiin mahdollisesti ottaa käyttöön ja mikä olisi allasalueiden ja rantojen yleisten suihkujen tilanne.

Ilmaan jääneet kysymykset jättivät esimerkiksi turismialalla monet hankalaan epätietoisuuteen.

- Mainos -
Lue myös: Milloin rantasuihkut avautuvat? Aurinkorannikolla odotetaan selkeyttä vesipäätöksiin

Milloin altaat aukeavat?

Keskiviikkona 15.5. kuivuuskomitea piti istunnon, jossa se teki näissä asioissa päätökset.

Komitea linjasi, että yksityisten talojen ja taloyhteisöiden uima-altaat voidaan ottaa käyttöön koko Málagan maakunnassa, mihin siis muun muassa koko Aurinkorannikko kuuluu.

Päätös astuu voimaan lauantaina, 1. kesäkuuta. Vielä pitää siis malttaa parisen viikkoa.

Samassa yhteydessä komitea linjasi myös yleisten suihkujen käytöstä. Päätös oli, että allasalueiden ja uimarantojen yleiset suihkut voidaan niin ikään ottaa käyttöön 1. kesäkuuta alkaen.

Myös muita joustoja

Vaikka Aurinkorannikolla kärsitään edelleen kuivuudesta, on akuutein hätä helpottanut sen verran, että kuivuuskomitea teki myös muita lievennyksiä vedenkäyttörajoituksiin.

Aiemmin keväällä talousveden käyttö rajoitettiin 160 litraan per henkilö vuorokaudessa ja kunnat velvoitettiin huolehtimaan, ettei rajaa ylitetä.

Toukokuun alussa komitea nosti kulutusrajan 200 litraan ja nyt tehdyllä päätöksellä se nousee osassa kaupungeista vielä 225 litraan henkilöä kohti vuorokaudessa.

Viimeisin kulutusrajan nosto koskee kuitenkin vain niitä kaupunkeja, joiden vesitilanne on siihen riittävän vakaa.

- Mainos -

Fuengirola kuuluu näihin kaupunkeihin. Samoin yhdeksän muuta läntisen Aurinkorannikon kaupunkia: Benahavís, Benalmádena, Casares, Estepona, Manilva, Marbella, Ojén, Torremolinos ja Mijas.

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Ei kait uima-altaiden käyttö ole ollut kiellettyä, vain täyttö. Suihkujen käyttö on ollut kielletty altailla.
    Vai olenko väärässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *