Marbellan maine kantaa – Euroopan kakkonen matkailukohteena

Marbella on perinteisesti ollut suosittu matkailukohde. Vaikka maineeseen on pientä rosoa viime vuosina tullutkin, kaupungin vetovoima tuntuu vain kasvavan.

Eurooppalaista turismia promotoiva nettisvusto europeanbestdestinations.com järjesti vuosittaisen äänestyksen, jossa matkailijoilta kysyttiin simppeli kysymys, mihin haluaisit mieluiten matkustaa. Marbella sijoittui tässä äänestyksessä upeasti toiseksi.

Ihan pienestä äänestyksestä ei ollut kyse. Vastauksia tuli yhteensä 520.000 matkailijalta. Mielenkiintoista on myös se, että äänistä peräti 44% annettiin Euroopan ulkopuolelta. Ääniä matkakohteille annettiin 182 maasta.

Kun katsoo sivuston top 20 listaa halutuimmista matkakohteista, yllätyksiltä ei voi välttyä. Iso osa kohteista on pieniä, idyllisiä merenrantakaupunkeja. Toki joukkoon mahtuu myös muutama Euroopan metropoli kuten Lontoo ja Rooma. Suomaisia kiinnostanee se, että Lahti Region on sijoittunut listalla yhdeksänneksi. Lahden aluetta kehutaan Järvi-Suomen portiksi.

Kun matkailijoilta kyseltiin tarkempia perusteluja valinnoilleen, Marbellasta nousivat esiin ainakin hyvät ostosmahdollisuudet, mainiot ravintolat, ylelliset hotellit sekä loistavat mahdollisuudet urheiluun ulkoilmassa. Lukuisat laadukkaat golfkentät huomioitiin myös perusteluissa. Jatkuva aurinko ja pitkät hiekkarannat olivat myös positiivisia huomioita Marbellasta.

Marbellan vanha kaupunki on idyllinen

Marbella voitti ylivoimaisesti myös yhden alakategorian, se valittiin Euroopan arvostetuimmaksi ja eksklusiivisimmaksi matkakohteeksi. Tähän valintaan vaikutti varmasti Puerto Banusin ylelliset näkymät, kaupat, ravintolat ja hotellit. Marbellan alueelta löytyy esimerkiksi kolme Michelin tähden ravintolaa.

Lähde tutustumaan Marbellaan ja Ojenin kylään

Marbellan maine on kaikille tuttu ja kaikki tietävät missä se sijaitsee. Silti Aurinkorannikolta löytyy paljon suomalaisia, jotka eivät ole käyneet kaupungissa. Juna ei kulje Fuengirolaa pidemmälle ja bussimatka Marbellaan kestää kilometreihin nähden luvattoman pitkään.

Suomiretket yhteistyössä matkatoimisto Meriaturin ja Woolbedin kanssa innostui Marbellan menestyksestä eri äänestyksissä ja päätti luoda kivan päiväretken kaupungin parhaisiin nähtävyyksiin. Retki lähtee Fuengirolasta keskiviikkoaamuisin.

Marbellan kaupunki ja sitä ympäröivä alue on säilyttänyt aidon tunnelman ja sen kauneus houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Retken ensimmäinen pysähdys tapahtuu Marbellan kauniissa kaupungissa. Aamupäivän aikana voit tutustua Marbellan vanhaan kaupunkiin ja viettää hetken kuuluisalla Appelsiiniaukiolla. Paikallisilla on tapana istuskella aukion kahviloissa ja maistella suussa sulavia munkkitankoja, churroja kuuman suklaajuoman tai kahvin kera samalla ihastellen vanhan kaupungin viehättävää arkkitehtuuria. Marbellan pikkuputiikeissa voi tehdä myös hyviä tuliaisostoksia.

Puerto Banus on yksi Euroopan tunnetuimmista jet set rannoista

Matka jatkuu Marbellan kuuluisaan huvivenesatamaan Puerto Banukseen, jossa sinulla on vapaata aikaa ihastella upeita huviveneitä, poiketa johonkin satama-alueen lukuisista kaupoista tai istahtaa lasilliselle katselemaan vilkasta kansainvälistä menoa. Puerto Banusta verrataan usein St. Tropeziin, johon maailman seurapiirit kokoontuvat ja jonka romanttinen Välimerellinen arkkitehtuuri hurmaa kauneudellaan.

Kauniista Marbellasta jatkamme matkaa valkoiseen idylliseen vuoristokylään Ojeniin, joka sijaitsee n.350 m korkeudessa. Pieni kylä tunnetaan rauhallisesta ilmapiiristään, rentouttavasta elämästään ja paikallisten ystävällisyydestä. Andalusialaisempaa ei heti löydy! Aikaa jää istua kylän päätorilla ja nauttia sydämellisestä ilmapiiristä, jossa sekä paikalliset että vieraat ovat kuin ”suuri perhe”, ehkä siksi pieni kaupunki on päässyt 50 mukavimman paikan luetteloon maailmassa.

Ojén on tyypillinen andalusialainen valkoinen kylä

Tämän päiväretken sponsorina toimii Woolbed. Woolbed tarjoaa matkaan lähtijöille maittavan kevyen lounaan ravintola Kukossa ennen retkeä. Sen yhteydessä kuullaan mielenkiintoinen terveysluento unen merkityksestä. Tämä kaikki maksaa vain 12€. Varaa paikkasi osoitteesta meriatur.com. Klikkaa sivuilta ”retket” -otsikkoa, niin löydät lisätietoja.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...