Lukuaika: Teknologiajätit Espanjaan, Google investoi vahvasti Málagaan

Teknologiajätit Espanjaan, Google investoi vahvasti Málagaan

Google investoi Espanjaan kolmessa vuodessa lähes 600 miljoonaa euroa. Málagaan on tulossa uusi kyberturvallisuuden huippuyksikkö.

Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tapasi maanantaina pääministeri Pedro Sánchezin ja kuningas Felipe VI:n keskustellakseen amerikkalaisen jättiläisen investoinneista Espanjaan.

Google luo Espanjaan uuden kyberturvallisuuden huippuyksikön, joka sijoittuu Málagaan. Lisäksi Madridiin on tulossa uusi data-aluehanke, jossa Googlen kumppanina toimii espanjalainen monikansallinen televiestintäyritys Telefónica.

Kyseessä oli jo toinen suuren teknologiayrityksen vierailu pääministerin palatsissa maaliskuun aikana.

- Mainos -

Pääministeri vastaanotti aikaisemmin Metan (Facebook) kansainvälisistä toiminnoista vastaavan varatoimitusjohtaja Javier Olivánin. Tapaamisen jälkeen Meta ilmoitti perustavansa ”Metaversumien Hubin” ja sen myötä 2000 uutta työpaikkaa Espanjaan.

Maanantaisen Googlen tapaamisen jälkeen pääministeri Pedro Sánchez kirjoitti Twitterissä: ”Olemme viitemaa johtaville digitaalisille yrityksille, kuten Google. Tapasin tänään sen toimitusjohtajan Sundar Pichain, jota kiitän suuresta sitoutumisesta, jonka yritys tekee Espanjassa. Prioriteettinamme on talouden digitaalinen muutos humanistisella tavalla ”

Valmistelut pohjoisamerikkalaisen teknologiajätti Googlen saapumiseksi Málagaan ovat päässeet viimeiseen vaiheeseensa.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin reilun vuoden kuluttua Googlen toimitilat ovat valmiina toimintaan Málagassa. Rakennus, jota Googlea varten remontoidaan, on entinen sotilashallituksen päämaja.

Google on alkanut jo etsiä henkilökuntaa. Myös sellaiset monikansalliset yritykset kuten Accenture, Clickum, Ravenpack, The Workshop ja Adsmurai ovat jo Aurinkorannikolla ja myös rekrytoivat työntekijöitä.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...