Blogi

Kärpäsestä härkänen

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Nyt vesilasissa roiskuu ja aallot käyvät korkeina. Espanjan moottoriteille on

suunnitteilla tullimaksut, ei kuitenkaan ennen vuotta 2024, talouden on ensin elvyttävä. Käytäntö on varsin yleinen naapurimaissamme.

Monet tahot ovat kauhistuneita, etenkin oikeisto, moisesta verotuksesta.

Entäpä, jos emme kutsuisi sitä verotukseksi, vaan palvelumaksuksi, Jos haluan matkustaa junalla, niin kyllä se lippu on ostettava. Niillä tuotoilla sitten ylläpidetään rautatieverkostoa kunnossa.

On tainnut unohtua, että aikaisemmat oikeistohallitukset ovat suunnitelleet myös moottoriteiden tullimaksuja, ehdotuksena oli yhdeksän senttiä kilometriltä, nyt hinta on romahtanut. Esimerkiksi Madridista Valenciaan maksaisi runsaat kolme euroa.

Espanjan tieverkosto maksaa valtiolle 11.000 miljoonaa vuodessa. On aika ymmärrettävää, että autottomat tai moottoriteitä käyttämättömät kansalaiset eivät miellellään halua maksaa moottoriteiden kunnonpidosta verojen muodossa, vaan ne jotka niitä käyttävät.

Normaalioloissa Espanjan rajan ylittää päivittäin satatuhatta ajoneuvoa, joista puolet on ulkomaalaisia. On täysin kohtuullista, että myös nämä maksavat palvelumaksun. Andalusian itsehallintohallitus on vakuuttanut, että Andalusiassa itsehallinnon moottoritiet tulevat olemaan maksuttomia.

Leikitäänkin ajatuksella, että jos tullimaksut peittäisivät teiden ylläpidon, niin mihin nuo miljoonat sijoitettaisiin. Tuskin pulaa on sijoituskohteista. 11.000 miljoonaa vuosittain on aika summa. Olisikohan ihan liian sosiaalikommunistista rakentaa yleisillä varoilla rahoitettuja edullisia vuokra-asuntoja, jotta nuorilla aikuisilla olisi mahdollisuus itsenäistyä vanhempiensa nurkista?

Kimmo Sahlman

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa