Tässä ovat Espanjan kymmenen etsityintä rikollista – kaikki miehiä: palkkamurha, huumeita, seksirikoksia…

Kymmenen vaarallista rikollista on karkuteillä ja Espanjan poliisi pyytää nyt yleisöltä apua.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
6 min lukuaika
He ovat Espanjan kymmenen etsityintä rikollista. Kuva: Policía Nacional.

Espanjan Kansallinen poliisi (Policía Nacional) etsii kymmentä vaarallista, etsintäkuulutettua rikollista, jotka saattavat oleskella Espanjassa. Poliisi on käynnistänyt erityisen kesäkampanjan näiden kymmenen karkurin löytämiseksi, joita etsitään eri kansallisten ja kansainvälisten tuomioistuinten toimesta.

Voit katsoa videoesittelyn etsintäkuulutetuista tämän artikkelin lopusta.

Espanjan etsityimpien listalla esiintyvistä osa on ollut etsintäkuulutettuna yli kymmenen vuotta. Rikokset, joiden vuoksi heitä etsitään, ovat vakavimpia, kuten murhat, tappamiset, raiskaukset, alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö tai huumekauppa, joka liittyy korkean profiilin järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Poliisi pyytää yleisön apua. Viranomaiset korostavat, että etsintäkuulutettujen löytämisessä kansalaisten yhteistyö voi olla ratkaisevaa. Tietoja voi lähettää luottamuksellisesti sähköpostitse osoitteeseen losmasbuscados@policia.es.

- Mainos -

Lue myös: Euroopan etsityin mafiapomo pakeni Aurinkorannikolla – kruununprinsessa taas vaarassa?

Uskonnonopettaja käytti pyhiinvaellusmatkalla lapsia hyväkseen

Espanjan 10 etsityintä rikollista on joukko murhamiehiä, seksuaalisia saalistajia, huumeparoneja sekä omaisuusrikoksiin syyllistyneitä tekijöitä. Kaikki etsityimmät ovat miehiä.

Gregorio Navas Hernández, 37, on viiden voimassa olevan etsintäkuulutuksen kohde, ja hänen rikosalueensa on omaisuusrikokset, erityisesti ajoneuvojen varkaudet. Etsintäkuulutettu on 1,74 metriä pitkä, hänellä on tummat silmät, vaalea iho ja tatuointeja oikeassa käsivarressa ja vasemmassa kädessä. Häntä pidetään erittäin vaarallisena.

Jose Manuel Canela Vázquez, 50, tunnetaan nimellä ”Ferramache” ja häntä pidetään yhtenä Huelvan maakunnan merkittävimmistä huumeparoneista, erityisesti hasiksen osalta. Häntä on etsitty vuodesta 2013, ja hänellä on pitkä rikoshistoria. Etsintäkuulutettu on 1,73 metriä pitkä, hänellä on vaalea iho, ruskeat silmät ja ruskeat lyhyet hiukset, joista huomaa merkittävän kaljuuntumisen. Hän on erittäin vaarallinen ja taipuvainen pakenemaan, ja hänellä on urheilullinen rakenne.

Segundo Cousido Vieites, 42, tuomittiin 32 vuodeksi vankeuteen alaikäisten hyväksikäytöstä käyttäen hyväkseen asemaansa uskonnonopettajana. Hän järjesti erilaisia aktiviteetteja ja leirejä alaikäisille lapsille. Rikokset, joiden vuoksi häntä etsitään, tapahtuivat vuonna 2019 Cambadosin kaupungissa Santiago de Compostelan pyhiinvaellusmatkan aikana. Hän käytti hyväkseen asemaansa ja alaikäisten luottamusta hyväksikäyttääkseen heitä. Cousido Vieites on 1,80 metriä pitkä, hänellä on iso rakenne, vaalea iho ja sekä silmät että hiukset ovat tummat. Hän ei ole erittäin vaarallinen, mutta erittäin pakoon taipuvainen.

Lue myös: Poliisi nappasi Euroopan etsityimpien listalla olleen virolaisen rikollisen Málagan maaseudulta – katso video

Segundo Cousido Vieites on uskonnonopettaja ja vaarallinen karkuri, joka hyväksikäytti lapsia pyhiinvaellusmatkan aikana Espanjassa 2019.

Palkkamurhaaja tappoi huumepomon sairaalassa

Alberto Severo De Sousa Madureiraa, 53, on etsitty viime vuoden 2023 maaliskuusta lähtien henkirikoksesta. Häntä epäillään puolisonsa väkivaltaisesta kuolemasta perheen kodissa Sant Sadurni d’Anoiassa (Alt Penedès). Etsintäkuulutettu on hoikka, vaaleaihoinen, ruskeat hiukset ja ruskeat silmät. .

Jesus Heredia Iglesias, 46, tuomittiin 15 vuodeksi vankeuteen murhasta ja yhdeksi vuodeksi laittomasta aseiden hallussapidosta. Rikokset, joiden vuoksi häntä etsitään, tapahtuivat vuonna 2009 Talavera de la Reinan kaupungin baarissa, kun etsintäkuulutettu ja toinen henkilö surmasivat kolmannen osapuolen, jota he iskivät veitsellä ja ampuivat toistuvasti baaririidan jälkeen. Etsintäkuulutettu on 1,64 metriä pitkä ja erittäin vaarallinen, mahdollisesti aseistettu ampuma-aseilla tai teräaseilla. Hänellä on suorat ruskeat tai vaaleat hiukset, vaalea iho ja siniset silmät.

- Mainos -

Jonathan Montoya Rendón, 39, on vaarallinen kolumbialainen palkkamurhaaja, jota on etsitty vuodesta 2009 asti murhasta. Etsintäkuulutettu meni Hospital 12 de Octubre -sairaalaan Madridissa, missä hän muiden kanssa surmasi kolumbialaisen huumepomon Leónidas Vargasin, joka oli tuolloin sairaalahoidossa. Hän on 1,86 metriä pitkä, vaalea iho, urheilullinen rakenne ja sekä silmät että hiukset ovat mustat.

Lue myös: Jan Salminen pidätettiin Espanjassa – nyt etsityimpien listalle nousi kaksi uutta suomalaisrikollista

Jonathan Montoya Rendón on poliisin mukaan erittäin vaarallinen. Häntä etsitään jo vuonna 2009 madridilaisessa sairaalassa tehdystä palkkamurhasta.

Huumekuski tuomittiin 45 vuodeksi vankilaan

Álvaro Pasquin Moraa, 32, on etsitty vuodesta 2020 seksuaalisen vapauden rikkomisesta. Etsintäkuulutettu on 1,70 metriä pitkä, hoikka, tummat hiukset, vaalea iho ja mustat silmät. Huomattava määrä tatuointeja herättää huomiota: niitä on kummallakin puolella kehoa, jaloissa ja käsivarsissa, sekä rintakehässä oleva lause, jossa lukee ”onni on heitetty”.

Domingos Manuel Pinto Coelhoa, 51, on etsitty elokuusta 2023 lähtien jatkuvista seksuaalisen vapauden rikoksista, erityisesti hänen omaan alaikäiseen tyttäreensä kohdistuneista vuosina 2010-2018. Etsintäkuulutettu on 1,66 metriä pitkä, vaalea iho, harmaat hiukset, ruskeat silmät ja urheilullinen rakenne.

Baltasar Vilar Durán, 67, lempinimeltään ”Saro”, on tuomittu 45 vuodeksi vankeuteen huumekaupasta. Hänen erikoisalaansa on pikaveneiden ajaminen, ja hänet yhdistetään kolumbialaiseen huumekauppaan. Hänellä on vaalea iho, pitkä naama, siniset silmät, ruskeat ja harmaat hiukset. Hän on 1,71 metriä pitkä ja hoikka. Hänen suuret korvansa ja näkyvä aataminomenansa herättävät huomiota. Hänellä on erityinen kyky paeta kontaktiensa ansiosta.

Lue myös: Puolan vaarallisin rikollinen leikkautti kasvonsa ja piileskeli Marbellassa

Marek Dawid Legiec, 32, on etsintäkuulutettu Puolan viranomaisten toimesta huumekaupasta ja kuulumisesta rikollisjärjestöön, hankkien suuria määriä huumausaineita. Hänellä on urheilullinen rakenne, ruskeat silmät, luomi vasemmassa ohimossa ja tatuointeja jaloissa, kaulassa ja käsivarsissa, joista yksi merkittävä on hämähäkinverkko kyynärpäässä.

Kansallisen poliisin video esittelee Espanjan 10 etsityintä rikollista.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *