Huumeperhe jäi kiinni Fuengirolassa – kuskasivat kokaiinia kahvin seassa Kolumbiasta

Rikollisperheellä oli salainen huumelaboratorio Fuengirolan maaseudulla Espanjan Aurinkorannikolla, missä he uuttivat urakalla salakuljetettua kokaiinia.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Poliisit tekivät etsinnän Fuengirolassa sijaitsevaan kokaiinilaboratorioon. Kuva: Facebook @fuengirolasequeja.

Viranomaiset ovat onnistuneet saamaan kiinni huumeklaaniksi kuvaillun perheen, joka salakuljetti kokaiinia Etelä-Amerikan Kolumbiasta Espanjaan.

Kansallisen poliisin (Policía Nacional) yhteisoperaatiossa oli mukana tutkijoita Málagasta, Madridista ja Ciudad Realista. Poliisi on pidättänyt huumeperheen yhdeksän jäsentä.

Rikolliset piilottivat kokaiinin kahvin, kaakaon, hedelmien ja puuhiilen sekaan.

Klaanilla on kaksi salaista laboratoriota Fuengirolassa sekä Montielin (Ciudad Real) maaseudun rauhassa. Näissä paikoissa he käyttivät poliisin mukaan ”erikoislaitteita huumausaineiden uuttamiseen ja muuttamiseen” ennen sen jakelua.

- Mainos -

Huumeperheen ”kokit” tulivat Madridista käsin esimerkiksi Fuengirolaan keittämään kokaiinista katukelpoista.

Lue myös: Viidakkoveitset viuhuivat moottoritiellä Fuengirolassa – huumejengi kosti verisesti

Kotietsinnöistä isoja löytöjä

Poliisitutkimukset aloitettiin heinäkuussa 2023, kun Espanjan Kansallinen poliisi ja Guardia Civil pääsivät järjestäytyneen rikollisryhmän jäljille..

Tutkijat suorittivat seitsemän samanaikaista kotietsintää Madridissa, Ciudad Realissa ja Málagassa, mukaan lukien salalaboratorioissa.

Näiden etsintöjen aikana takavarikoitiin yli 36 kiloa huumeen leikkausaineita, 1.800 litraa nestemäisiä esiasteita ja kaksi tonnia puuhiiltä, josta kokaiini oli jo uutettu. Lisäksi takavarikoitiin 200.000 euroa käteistä rahaa, luksusajoneuvoja, ampuma-ase, lukuisia matkapuhelimia ja yli 15 väärennettyä rekisterikilpeä eri Euroopan unionin maista.

Yhdeksän huumeperheen jäsentä pidätettiin

Pidätettyjä, kahta naista ja seitsemää miestä, tutkitaan epäiltyinä huumekaupasta, rikollisjärjestöön kuulumisesta, rahanpesusta, asiakirjaväärennöksestä ja laittomasta aseen hallussapidosta. Seitsemän pidätetyistä on viety vankilaan.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *