Lukuaika: Oho! Kakkamopo imuroi koiran jätökset Espanjan Suomi-alueella

Oho! Kakkamopo imuroi koiran jätökset Espanjan Suomi-alueella

Olisiko tästä mallia Aurinkorannikollekin? Torreviejassa kunnallinen kakkamopo päristelee imuroimassa kaduille unohtuneet lemmikkien läjät.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Koiramopo toiminnassa Torreviejassa. Kuva: Facebook.

Costa Blancan rannikko Alicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa on toinen tunnettu suomalaisyhdyskunta Espanjassa.

Torreviejan seudulla asustaa runsaasti suomalaisia ja toki muunkinmaalaisia muuttolintuja ja pysyvämmin alueelle jääneitä. Aurinkorannikolta Torreviejaan on autolla matkaa noin 5 tunnin ajon verran.

Lemmikkejä piisaa sekä Fuengirolan että Torreviejan seudulla, ja kaduille ja puistoihin jääneet koirien kakkaläjät ovat valitettavan tuttu näky. Vaikka jätökset pitääkin kerätä sakkojen uhalla pois, todellisuus on, että poliisit voivat sakottaa rikkojia vain, jos heidät tavataan teosta – mikä on sangen harvinaista.

Yleisten katualueiden siisteyteen on Torreviejassa keksitty nyt uusi tapa: kaupungin jäte- ja siivousyhtiö Acciona on ottanut käyttöön 125-kuutioisen moottoripyörän, jota kakkamopoksikin voisi luonnehtia.

- Mainos -

Muuan suomalaisasukas kuvasi kakkamopon jo toiminnassa helmikuussa Torreviejan kaduilla ja julkaisi kuvia paikallisessa some-ryhmässä, missä se otettiin ihastuneena vastaan.

Lue myös: Espanjan uusi eläinsuojelulaki edellyttää muun muassa koirien vakuuttamista

Näin kakkamopo imuroi koiran jätökset palmun juurelta Costa Blancan Torreviejassa, Espanjassa. Kuva: Facebook.

Kuutena päivänä viikossa eri reiteillä

Kaksipyöräinen kiertää keskimäärin 70 kilometriä päivässä keräten koiran jätöksiä, jotka ovat jääneet huolimattomilta lemmikinomistajilta julkisille alueille.

Kakkamopooon kuuluu tehokas imuletku, joka kerää noin 30 jätöstä päivässä.

Ajoneuvossa on myös 25 litraa kemikaalivapaata katualueen puhdistusainetta.

Kakkamopo päristelee Torreviejessa kuutena päivänä viikossa, ja sen reitti vaihtelee Torreviejan rantabulevardin, julkisten tilojen ja kaupunginosien välillä.

Lue myös: Siviilipoliisit jahtaavat piittaamattomia koiranomistajia – sadoille sakkoja Mijasissa

Kakkamopon imurisäililössä on oikein koiran logokuva. Kuva: Facebook.

Nopeampaa siivousta kuin ihmisvoimin

Yksi mopon eduista on, että sotku tulee imuroitua ja siivottua paljon nopeammin kuin odottaen päivien ajan perinteisiä ihmisvoimalla toimivia siivouspartioita.

- Mainos -

Kakkamopo ei pääse ihan joka paikkaan, esimerkiksi alueille, joissa jalkakäytävät ovat liian kapeita, mutta se pystyy tavoittamaan paikkoja, joihin lakaisukoneet eivät yllä.

Torreviejan siivoushenkilökunta kehuu, että nopean imurimopon vaikutus on välitön, ja tiet ovat vapaita koiranjätöksistä enemmän ja paremmin kuin ennen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *