Lukuaika: Espanjan uusi eläinsuojelulaki edellyttää muun muassa koirien vakuuttamista

Espanjan uusi eläinsuojelulaki edellyttää muun muassa koirien vakuuttamista

Espanjassa astuu voimaan uusi eläinsuojelulaki 29. syyskuuta. Uusi velvoittaa lemmikkikoirien omistajat ottamaan vastuuvakuutuksen karvaisille ystävilleen.

Espanjassa uusi laki koskee monia ihmisiä, sillä maassa arvioidaan olevan yli yhdeksän miljoonaa koiraa. Tämä tarkoittaa muuten, että espanjalaisissa kodeissa on kaksi kertaa niin paljon lemmikkejä kuin lapsia.

Uusi eläinsuojelulaki, jonka tavoitteena on edistää eläinten suojelua ja estää niiden hylkäämistä, koskee mm. sellaisten lemmikkien kuin koirien, kissojen ja jopa undulaattien omistajia. Laki asettaa myös joukon sanktioita, jotka voivat vakavimpien rikkeiden kohdalla nousta jopa 200 000 euroon.

Yksi lain tärkeimmistä uusista vaatimuksista on siviilioikeudellinen vastuuvakuutus kaikille, jotka omistavat koiran kotonaan. Aikaisemmin tämä oli pakollista vain vaarallisimmiksi katsottujen rotujen koirien omistajille, mutta 29. syyskuuta alkaen se on vaatimus kaikille lemmikkieläinten omistajille Espanjassa ja kaikille roduille.

- Mainos -

Laki, joka julkaistiin virallisessa valtion lehdessä (BOE) 28. maaliskuuta tänä vuonna, määrittelee:

”Koiran omistajan on otettava koiran omistuksen yhteydessä ja koko eläimen eliniän ajan pidettävä voimassa kolmansille osapuolille aiheutuvien vahinkojen varalta vastuuvakuutus, joka kattaa myös eläimestä vastuussa olevat henkilöt, ja jonka määrä on riittävä kattamaan mahdolliset aiheutuneet kustannukset, jotka vahvistetaan asetuksella.”

(Alkuperäinen espanjankielinen teksti sanoo: ”En el caso de la tenencia de perros y durante toda la vida del animal, la persona titular deberá contratar y mantener en vigor un seguro de responsabilidad civil por daños a terceros, que incluya en su cobertura a las personas responsables del animal, por un importe de cuantía suficiente para sufragar los posibles gastos derivados, que se establecerá reglamentariamente.”)

Mainitunkaltaisen vakuutuksen vuosihinta vaihtelee yleensä 25 ja 30 euron välillä, ja vaarallisiksi luokiteltujen rotujen koirille se on noin 50 euroa vuodessa. Jokainen koiranomistaja, jolla ei ole tätä vakuutusta 29. syyskuuta lähtien, altistuu sakoille, joiden suuruus vaihtelee 500 eurosta peräti 10 000 euroon.

Uuden lain mukaan myös jokaisen, joka haluaa omistaa koiran, on ”esitettävä todistus siitä, että hän on suorittanut koiranomistuskurssin, joka on voimassa toistaiseksi”.

Uusi laki löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: https://www.boe.es/eli/es/l/2023/03/28/7

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...