Lukuaika: Siviilipoliisit jahtaavat piittaamattomia koiranomistajia – sadoille sakkoja Mijasissa

Siviilipoliisit jahtaavat piittaamattomia koiranomistajia – sadoille sakkoja Mijasissa

Paikallispoliisi on tehostanut valvontaansa Mijasissa Espanjan Aurinkorannikolla ja jakanut runsaasti sakkoja ihmisille, jotka eivät siivoa koiriensa jätösten jälkiä.

Koiranomistajien puuhia seurataan entistä tarkemmin Mijasissa, missä paikallispoliisi on jalkautunut siviilivaatteissa kaduille ja puistoihin vahtimaan hauvan ulkoiluttajien huolellisuutta.

Valvontakampanjan tavoitteena on saada kaupungin asukkaat noudattamaan paikallisia säännöksiä lemmikkiensä jätösten siivoamisessa  julkiselta paikalta.  Mijasin paikallispoliisin (Policía Local) siviilipukuyksikkö (SIMA) on antanut tänä vuonna tähän mennessä jo yli 400 sakkoa. Mijasin kaupunki tiedotti sakoista vastikään.

Sakot voivat olla huomattavia. Koiran ulkoiluttaja, joka ei kerää lemmikkinsä kakkakikkareita tai laimenna virtsausjätöstä  Mijasin kaupungin julkisilla paikoilla, voi saada 50-750 euron sakot rikkomuksen vakavuudesta riippuen.

Vuodesta 2022 lähtien lemmikkieläinten virtsa on laimennettava Mijasissa julkisilla paikoilla. Mijas on näin ollen neljäs suuri kunta Espanjan Aurinkorannikolla, joka otti käyttöön tämän säännön, jonka tarkoituksena on paitsi pitää kaupunki puhtaana, myös estää ikäviä vahinkoja jalkakäytävillä ja puistoalueilla.

- Mainos -

Asetus on voimassa myös Fuengirolassa, Torremolinosissa ja Benalmádenassa.

Asukkaiden tietoisuuden lisäämiseksi entisestään kuntaviranomaiset ovat käynnistäneet useita tiedotuskampanjoita. Viime vuonna Mijas kampanjoi muun muassa mainosvideon muodossa ja huumorin keinoin ”Koirasi sanoo paljon sinusta” -sloganilla.

Kampanjoilla pyritään muistuttamaan Mijasin asukkaita pienten, jokapäiväisten toimien tärkeydestä puhtaamman ja kutsuvamman ympäristön luomiseksi. Mijas jakoi myös lemmikkieläinten ”kävelypakkauksia”, joissa oli kakkapusseja ja pulloja virtsan laimentamiseen.

80 000 asukkaan Mijasiin kuuluu mm. Las Lagunas, Calahonda, La Cala de Mijas ja Mijas Pueblo.

Lue myös: Fuengirola käy koiranpissan kimppuun vesipulloilla

Myös Fuengirolassa on nostettu asia tapetille ja tempaistu. Toukokuussa 2022 kaupungissa jaettiin tuhat vesipulloa koiranomistajille, jotta nämä huuhtelisivat hauvojensa pissajäljet kadulta.

Fuengirolan kaupungin puhtaudesta ja terveysasioista vastaava edustaja Javier Hidalgo muistutti tuolloin, että koirien omistajilla on sakon uhalla laillinen velvollisuus siivota lemmikkiensä jätökset.

- Mainos -

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...