Fuengirolan kaupunki jakaa Los Pacosissa pulloja koiranpissan puhdistukseen

Pikkupullot tulee täyttää vedellä ja etikalla ja suihkuttaa koiranpissan päälle Fuengirolan kaduilla Espanjan Aurinkorannikolla. Tällä estetään hajuhaittoja.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Los Bolichesin alueen varapormestari ja alueen vastuuhenkilö Rosa Ana Bravo (oikealla) sekä siivousasioista vastaava Fuengirolan kaupunginvaltuutettu Carmen Díaz jakoivat pissapulloja koiranomistajille Los Pacosissa kesäkuussa.

Fuengirolan kaupunki on alkanut jakaa suomalaisten suosimalla Los Pacosin alueella pulloja koirien virtsan puhdistamiseksi kaduilta.

Kaupungin tiedotteen mukaan pulloja on jaossa myöhemmin muuallakin Fuengirolan kaupunginosissa. Kyse on kampanjansta, jolla halutaan lisätä asukkaiden ja ennen kaikkea koiranomistajien tietoisuutta. Pullokampanjan slogan on vapaasti suomennettuna ”Että lemmikkisi pissasta… ei jäisi pisaraakaan” (esp. Que del pipí de tu mascota… no quede ni gota).

Asiasta kertoivat Los Bolichesin alueen varapormestari ja alueen vastuuhenkilö Rosa Ana Bravo sekä siivousasioista vastaava kaupunginvaltuutettu Carmen Díaz, jotka lisäksi muistuttivat lemmikkien ulosteiden keräämisen pakollisuudesta julkisilta paikoilta.

– Vaikka suurin osa lemmikkien omistajista noudattaa määräyksiä, jotka koskevat koirien ulosteiden keräämistä kadulta, on edelleen pieni vähemmistö, joka ei kunnioita sääntöjä. Tämä aiheuttaa suuren ongelman kaupungin pitämisessä täydellisessä kunnossa, kaupunginvaltuutettu Díaz totesi.

Pienet pullot voi täyttää vedellä ja etikalla

- Mainos -

– Olemme myös huomanneet, että on monia lemmikkien omistajia, jotka eivät puhdista virtsaa, kun koira pissaa julkiselle paikalle. Siksi jaamme näitä pieniä pulloja, jotka voi täyttää vedellä ja etikalla, ja suihkuttaa sitä koiran pissatessa julkiselle paikalle, jotta vältetään pahat hajut.

Lue myös: Siviilipoliisit jahtaavat piittaamattomia koiranomistajia – sadoille sakkoja Mijasissa

Kakkasakko on vähintään 300 euroa

Los Bolichesin varapormestari Rosa Ana Bravo puolestaan huomautti, että Fuengirola on puhdas kaupunki ja ”haluamme sen pysyvän sellaisena”.

– Siksi kierrämme Los Pacosin yläosassa tiedottamassa asukkaille, kuinka tärkeää on, että kaikki osallistuvat tähän kampanjaan ja auttavat pitämään kaupungin parhaassa mahdollisessa kunnossa. Koska yhdessä teemme Fuengirolasta puhtaamman.

Poliitikot muistuttivat, että kunnallisessa siivousjärjestyksessä nimenomaisesti määrätään eläinten omistajien velvollisuudeksi kerätä jätökset ”välittömästi”. Sakot koiran ulosteiden keräämättä jättämisestä julkisilta paikoilta vaihtelevat 301 eurosta 1 500 euroon.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *