Matias Marttinen: Verokertymälle täytyy saada vastinetta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kävi lyhyellä vierailulla Aurinkorannikolla. Hän piti matkallaan kaksi puhe- ja keskustelutilaisuutta, toisen Marbellassa ja toisen Fuengirolassa.

-Harvinaisen valveutunutta yleisöä oli paikalla näissä tilaisuuksissa. Esitetyt kysymykset ja kommentit kertoivat siitä, että Suomen politiikkaa seurataan tarkasti myös täällä Aurinkorannikolla, Marttinen kehuu.

Erityisesti tilaisuuksissa keskityttiin Suomen julkisen talouden tilaan.

-Meillä on yksi Euroopan korkeimmista veroasteista, mutta kansalaisilla tuntuu olevan sellainen tunne, että maksetuille veroille ei oikein tule vastinetta. Tähän ongelmaan nykyinen hallitus on jo puuttunut ja jatkossa säästöjen ohessa palveluja pyritään parantamaan.

Yhtenä esimerkkinä Marttinen mainitsee poliisimäärärahat.

-Nyt on tarkoitus selvästi panostaa poliisin toimintaan. Meidän täytyy saada Ruotsin kaltaisen jengirikollisuuden kehittyminen poikki, ennen kuin se leviää yhtä vakavana Suomeen.

-Hallitus on myös nostamassa Kela korvausten kattavuutta, jotta hoitojonoja saataisiin jossain määrin purettua yksityisten palveluntarjoajien kautta.

Marttinen on kuullut myös keväällä voimaan astuneesta ulkomaanhoidoista maksettavasta Kela -korvauksesta.

-Asiasta on minulle täällä kerrottu paljon, lupaan perehtyä siihen tarkemmin. Monilla tuntuu olevan hyviä kokemuksia uudesta käytännöstä.

Marttinen kertoo Kokoomuksen eduskuntaryhmän olevan yhtenäisesti nykyisen hallitusyhteistyön tukena.

-Keväällä hallitusneuvotteluissa jo kävi ilmi, että tahtotila maan asioiden kuntoon laittamiseen on yhteinen. Hallitustaipaleen alun kipuilun jälkeen olemme nyt päässeet käsiksi työhön ja henki on hyvä.

Haastattelun aikana tulee tieto, että SAK valmistelee keväälle yleislakkoa. Marttinen ei erityisesti hätkähdä uutista.

-Toivon kaikilta osapuolilta malttia, asioista täytyy pystyä keskustelemaan. Hallituksella on kansalta saatu vahva mandaatti, jolla työelämäänkin tehdään merkittäviä uudistuksia. Neuvotteluja eri osapuolten kanssa käydään, jotkin uudistuksista ovat kipeitä, mutta ilman niitä suomi ei selviä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen tapasi matkallaan myös suomalaisia yrittäjiä.

-Täällä tuntuu olevan tekemisen meininki. Meidän poliitikkojen täytyy hoitaa oma roolimme ovien avaajana, jotta suomalaisyritysten olisi helpompi päästä Espanjan valtaville markkinoille.

Aurinkorannikon poliittinen syksy on vilkas. Paikalla on käynyt jo Olli Rehn, tulossa ovat vielä ainakin Ben  Zyskowich ja Pekka Haavisto. Muitakin politiikan kärkinimiä odotellaan.

Lue myös: https://fuengirola.fi/presidenttiehdokas-olli-rehn-suomi-tarvitsee-runsaasti-lisaa-maahanmuuttoa-selvitakseen/

 

 

 

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, ketä äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...