Pähkinät 20/24

On taas aika hieroa nystyröitä, löytyykö tietoa vai pitääkö arvata?

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Millä aikavälillä Baleaarien saarilla on alkoholinmyynti kielletty kaupoissa?

2. Mikä on Atol Aurora?

3. Minkä tyyppisiä autoja hylätään eniten nelivuotiskatsastuksessa: bensa-, diesel- vai sähkömoottorilla varustettuja henkilöautoja?

4. Mitä eläintä kutsuttiin aikoinaan kamelikurjeksi?

- Mainos -

5. Mikä puolue ponnahti suurimmaksi Ylen viimeisimmässä mielipidemittauksessa?

6. Millä nimellä Kristuksen taivaaseen astumisen päivä tunnetaan Suomessa?

7. Mikä tekee Arabian tällä viikolla julkistaman Haru-astiasarjassa historialliseksi?

8. Kuka maailmalla tunnettu henkilö esiintyi täällä viikolla kiovalaisessa Barman Dictat -baarissa?

9. Minkä merkkistä tuotetta miehet ovat hakeneet eniten tänä vuonna Tori.fi-palvelusta?

10. Kuinka monta suomalaispizzeriaa pääsi italialaisten laatimalle TOP 50 Pizza -listalle?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Kello 21.30-09.00 välisenä aikana

- Mainos -

Ainakin Málagan kaupungissa ja Fuengirolassa alkoholin myynnin pitää päättyä kaupoissa viimeistään kello 22.00, mutta Baleaareilla alkoholia myyvien kauppojen pitää sulkeutua klo 21.30.

2. Suomalainen lentokone

Atolin ainoa prototyyppi tuhoutui onnettomuudessa vuonna 2018. Nyt konkurssiin mennyt yritys yrittää uudelleen kehittää suomalaisen lentokoneen nimellä Atol Aurora. Sitä valmistetaan Jämsässä. Koneen hinnaksi arvioidaan 250.000 euroa.

3. Sähkömoottorilla

Siihen vaikuttaa eniten Tesla Model 3 -mallin auton tyyppivika. Joka kolmas kolmos-Tesla menee hylkyyn taka-akseliston olka-akselin puslan takia, mikä rumentaa sähköautojen hylkäysprosenttia. Sähköautojen hylkäysprosentti on nelivuotiskatsastuksessa 16,8, bensamoottoreiden 4,3% ja dieseleiden 9,8%

4. Strutsia

Pitkäkaulainen ja -jalkainen strutsi pysyttelee maalla. Se voi kasvaa 2,8 metriä korkeaksi ja se pystyy juoksemaan 65-70 kilometriä tunnissa. Kamelikurjen lisäksi eläintä on kutsuttu myös nälkäkurjeksi.

5. SDP

- Mainos -

SDP:n kannatus oli viime viikolla julkaistun mielipidemittauksen mukaan suurin 24,4 prosentilla. Puolueen kannatus on ollut viimeksi yhtä suuri elo-joulukuussa 2006. Kokoomuksen kannatus on 21,3 prosentissa, mutta perussuomalaisten kannatus on laskenut 15,6 prosenttiin.

6. Helatorstai

Kristuksen taivaaseen astumisen päivän nimitys vaihtui Suomessa 1993, jolloin siitä tuli myös arkipyhä. Viime viikon torstaina Suomessa kaikki virastot, linja-autot ja kaupat työskentelivät sunnuntaiaikataulujen mukaan.

7. Ensimmäinen kokonainen Muumi-astiasarja

Muumiastiasto Haru on suunnattu Japanin markkinoille. Sinivalkoisesta väristä ja Suomen saaristosta vaikutteita saaneen astiaston astiat ovat totutumpia Japanissa. Mukeissa ei ole korvaa ja astiastosta löytyy muun muassa syömäpuikkojen alus- sekä soijalautanen. Haru tarkoitta japaniksi kevättä.

8. Antony Blinken

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tarttui kitaraan Kiovassa sijaitsevassa Barman Dictat -kellariravintolassa. Hän esitti yhdessä ukrainalaisen bändin kanssa Neil Youngin kappaleen Rockin’ in the Free World.

9. Makitaa

Makita on tunnettu esimerkiksi porakoneistaan. Merkkiä on haettu puolet enemmän kuin seuraavaksi sijoittunutta iPhonea. Naiset ovat hakeneet eniten Marimekkoa. Seuraavaksi tärkein hakusana heille on lipasto. Annetaan-hakusana löytyy niin naisten kuin miesten listalta.

10. Kolme

Niistä kolmesta pizzeriasta turkulainen 450 astetta pääsi sijalle 22. ja helsinkiläinen Forza sijalle 24. Myös helsinkiläinen pizzeria Villa Severino mahtui listan sijalle 48. Listaykkönen on Lontoossa sijaitseva Napoli on the Road -pizzeria. Toiseksi nousi barcelonalainen Sartoria Panatieri.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *