Lukuaika: Ryanair halvoista lennoista Helsingistä Málagaan: ”Olemme aina kiinnostuneita uusista reiteistä…”

Ryanair halvoista lennoista Helsingistä Málagaan: ”Olemme aina kiinnostuneita uusista reiteistä…”

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää jo Alicantesta suoraan Helsinkiin. Nyt yhtiö kommentoi Málagan-reittiä.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Ryanair on Europan suurin ja suosituin halpalentoyhtiö, joka on myös Espanjan Aurinkorannikon valtias. Lentoreitin avaaminen Málagasta Helsinkiin voisi olla matkustajille lottovoitto.

Ryanair on Europan suosituin halpalentoyhtiö, joka on iso tekijä myös Espanjan Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi uutisoi vastikään, että Ryanair on Málagan lentokentän ylivoimainen valtias. Peräti 29 prosenttia – 6,5 miljoonaa – koko kentän matkustajista lensi Ryanairilla vuonna 2023.

Irlantilainen halpalentoyhtiö lentää Aurinkorannikolta 89 kaupunkiin eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa.

Helsinkiin tai ylipäätään Suomeen Ryanairilla ei kuitenkaan ole suoraa lentoreittiä Málagasta. Mutta onko sellainen kenties tulossa?

- Mainos -

Fuengirola.fi tavoitti Ryanairin kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Halpalentoyhtiöt lennättävät liki puolet Málagan kentän matkustajista – Norwegian teki kovan nousun

Alicantesta Helsinkiin 25 eurolla

Suomesta suoraan Aurinkorannikolle voi lentää Helsingistä ja Tampereelta.

Helsinki-Vantaalta operoivat päivittäin Finnair ja Norwegian, Tampereelta kahdesti viikossa Air Baltic. Kaikki reitit ovat erittäin suosittuja, ja koneet enimmäkseen täysiä ajankohdasta riippumatta.

Hinnat ovat sangen suolaisia eivätkä ole palautuneet koronaa edeltävälle, edullisemmalle tasolle. Nyt yhdensuuntaisista lipuista saa maksaa ajankohdasta riippuen karkeasti haarukoiden noin 150-800 euroa.

Lue myös: Finnair parantaa kesän 2025 lentoaikatauluja Málagaan

Ryanair lentää jo nyt Helsinki-Vantaalle Espanjan mantereen toiselta tutulta suomalaisseudulta, Costa Blancan Alicantesta. Se mainostaa yhdensuuntaista lentoa halvimmillaan hintaan 14,99 euroa.

Käytännössä yhdensuuntaisten lentojen hinnat näyttävät olevan kuitenkin halvimmillaan 24,99€ euron luokkaa – mikä sekin on erittäin halpa. Hintaan ei tietenkään sisälly matkatavaroita, vaan ainoastaan pieni edessä olevan istuimen alle mahtuva kassi.

- Mainos -

Ylähyllylle laitettavasta enintään 10-kiloisesta lentolaukusta pitää maksaa ekstraa. Tämä tapa on tosin levinnyt myös muihin lentoyhtiöihin.

Myös Finnair ja Norwegian lentävät Alicanteen Helsingistä, joten lentomatkustajien euroista kilpailee kolme yhtiötä.

Ryanairin esimerkkilento 4. syyskuuta 2024 Helsingistä suoraan Alicanteen: hinta 24,99 euroa.

Torreviejassa toiseksi suurin suomalaisyhteisö

Costa Blanca eli Valkoinen rannikko sijaitsee Alicanten maakunnassa, Kaakkois-Espanjassa. Tällä rannikkoalueella asuu ja talvehtii noin 5 000 suomalaista. Suurin osa suomalaisista on keskittynyt Costa Blancan eteläisimpiin osiin, Torreviejan ja Orihuela Costan alueille.

Torreviejan alueelle onkin muodostunut Etelä-Euroopan toiseksi suurin suomalaisyhteisö Aurinkorannikon jälkeen.  Torreviejaan on Alicanten kentältä reilun 40 kilometrin ajomatka.

Aurinkorannikolta Costa Blancalle on vajaan kuuden tunnin ajomatka. Se sijaitsee 500 km Málagasta koilliseen. 

Lue myös: Nyt se vahvistui: Espanjan lentokenttien turvatarkastukset muuttuvat ensi vuodesta lähtien

Alicanten lentokenttä (ALC).
Málagan lentokenttä (AGP).

Tästä Málagan-reitin avaus riippuu

Jos kerran Costa Blancan suomalaiset voivat jo nyt hyötyä lentoliikenteen kilpailusta ja Ryanairin valtavan volyymin tuomista halvoista, suorista Helsinki-lennoista, miksei Málagassa myös?

Ryanairin mukaan suorat lennot Helsingistä Málagaan ovat mahdollisia.

- Mainos -

– Olemme aina kiinnostuneita avaamaan uusia reittejä, jotka ovat riippuvaisia kysynnästä, lentokoneiden kapasiteetista sekä kilpailukykyisten, alhaisten lentokenttäkustannusten ja vaadittavien operatiivisten tarpeiden tyydyttämisestä, Ryanair viestinnästä vastataan Fuengirola.fi:lle.

Ryanairilla on jo 12 reittiä Helsingistä tänä kesänä

Koska lentoyhtiöllä on jo vahva jalansija Málagan kentällä ja myös Helsingissä, uuden reitin avaaminen ei ole siis poissuljettua. Ryanair aloitti liikennöinnin Helsinki-Vantaalta marraskuussa 2021. Aiemmin se on lentänyt Suomesta Lappeenrannasta, Turusta ja Tampereelta.

Ryanair huomauttaa, että he etsivät ja lisäävät koko ajan aktiivisesti uusia kohteita.

– Tänä kesänä Ryanairilla on 12 reittiä Helsingin lentokentältä, mukaan lukien kaksi uutta kohdetta: Dubrovnik ja Thessaloniki.

Ryanair on vuonna 1985 perustettu irlantilainen ja Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Se on matkustajamäärillä mitattuna myös maailman suurimpia lentoyhtiöitä. Yrityksen kilpailustrategiana on kustannusjohtajuus, mikä on mahdollistanut lentojen hintojen pitämisen alhaisina.

Sen tytäryhtiöitä ovat Ryanair UK, Lauda Europe, Buzz ja Malta Air. Yritys on keskittynyt Euroopan sisäisiin lyhyisiin lentoihin. Laivastoon kuuluu kaikkiaan 533 lentokonetta.

Jaa tämä artikkeli
4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *