Koulun johtokunnan pj:lle potkut

Aurinkorannikon suomalaisella koululla kuohunta ei ota laantuakseen. Koulun johtokunnan puheenjohtaja Kimmo Laine on eilen erotettu tehtävästään. Syyksi koulun säätiön hallitus ilmoittaa luottamuksen menetyksen, joka johtuu epäasiallisesta käytöksestä.

Fuengirola.fi lehden saamien tietojen mukaan Laineen käytös ja kielenkäyttö koulun rehtoria kohtaan on ollut ala-arvoista ja röyhkeää. Säätiön hallitus on kuullut häntä huhtikuun lopulla, hän on silloin myöntänyt syyllistyneensä ylilyönteihin. Hallitus on antanut hänelle kuukauden aikaa tehdä omat johtopäätökset asemastaan johtokunnan puheenjohtajana, Laine ei ole nähnyt itse tarpeelliseksi erota tehtävästään.

Säätiön hallitus katsoo luottamuksen menneen, Laineen lausumat rehtorista ovat olleet esimerkiksi seksuaalisväritteisiä vihjailuja. Tiedot perustuvat keskusteluihin joita Fuengirola.fi lehden toimitus on käynyt paikalla olleiden henkilöiden kanssa.

Koulun säätiön hallitus lähetti torstaiaamuna koulun henkilökunnalle seuraavan sisältöisen viestin.

”Säätiön hallitus on vapauttanut 24.5.2023 johtokunnan puheenjohtajan Kimmo Laineen antamastaan luottamustehtävästä. Kyse on esiin tulleista tapauksista, joissa Kimmo Laine on käyttäytynyt epäasiallisesti rehtoria kohtaan. Epäasiallinen käytös on ollut seksuaalisväritteisiä väitteitä.
Käytöksen johdosta hän on menettänyt luottamuksen toimia koulun johtokunnassa tai sen puheenjohtajana. Säätiön hallitus on kuullut 21.4.2023 asiasta Kimmo Lainetta.”

Laine on itse julkaissut torstaiaamuna tiedotteen, jossa hän kertoo erottamisestaan. Hän epäilee syyksi muita asioita, hän ei mainitse tiedotteessaan epäasiallista käytöstään.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mistä tulee maailman parhaat viinit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...