(…) (…)

Kansojen juhla palaa vihdoin Fuengirolaan

Kahden pandemiavuoden jälkeen Fuengirolassa päästään tänä keväänä viimeinkin juhlimaan taas kansainvälisiä päiviä.

Fuengirolan kansainväliset päivät ovat lähes 30-vuotisen historiansa aikana nousseet jokseenkin kaikkien Aurinkorannikon alueen asukkaiden tietoisuuteen, ja vieraita on tullut vuosittain jopa ympäri maailmaa.

Vuosina 2020 ja 2021 perinteisesti huhti-toukokuun vaihteessa juhlittavat kansainväliset päivät jouduttiin perumaan pandemian vuoksi. Nyt tilanne sallii kuitenkin juhlien järjestämisen, eikä kaupungintalolla jääty pähkäilemän, vaan tilaisuuteen tartuttiin.

Parin vuoden tauon jälkeen juhlat palaavat ohjelmistoon melko tutulla kaavalla. Feria-alueen casetat valjastetaan eri maiden osastoiksi, joissa esitellään kyseisen maan kulttuuria, gastronomiaa jne.

Pieni muutos tulee juhlien viralliseen nimeen. Ennen kansainvälisten päivien virallinen nimi oli ”la Feria Internacional de los Pueblos”. Nyt nimi on ”la Feria Internacional de los Países”.

Kansainvälisten päivien hieman päivitetty nimi on Feria Internacional de los Países

Tämän vuoden kansainväliset päivät järjestetään keskiviikosta 27.4. maanantaihin 2.5. Kaikkiaan käytössä on 33 casetaa, joissa esillä on 33 maan anteja. Niin juhla-alueelle kuin osastoillekin on kaikilla vapaa pääsy. Casetat ovat auki päivittäin klo 13-04.

Oman lisänsä kansainvälisiin päiviin on perinteisesti tuonut keskustan kadut täyttävä kulkue, jossa eri maiden kansallispukuihin tai muihin tyypillisiin asusteisiin pukeutuneet henkilöt tuovat todellisen väriloiston mukanaan. Kulkue nähdään myös tänä vuonna. Se lähtee liikkeelle lauantaina 30.4. klo 11.30 kaupungintalon edestä, plaza de Españalta ja päätyy feria-alueelle. Näillä näkymin kulkueeseen odotetaan jopa lähes tuhatta osallistujaa.

Tänä vuonna kansainvälisiä päiviä juhlitaan jo 26. kertaa. Uutena maana mukana on Romania. Myös Ukrainalla on juhlissa oma osasto.

Kansainvälisillä päivillä mukana olevat maat ovat: Saksa, Iso-Britannia, Argentiina, Kreikka, Australia, Havaiji, Belgia, Intia, Bolivia, Irlanti, Brasilia, Jamaika, Bulgaria, Japani, Chile, Meksiko, Kolumbia, Paraguay, Kuuba, Peru, Ecuador, Puerto Rico, Espanja, Dominikaaninen tasavalta, USA, Romania, Viro, Etelä-Afrikka, Suomi, Turkki, Ukraina, Venezuela ja Uruguay.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...