(…) (…)

Fuengirola kaipaa kipeästi uutta linja-autoasemaa

Pormestari Ana Mula kävi Sevillassa neuvottelemassa Andalusian liikenteestä ja infrastruktuurista vastaavien kanssa kaupungin bussiliikenteen kehittämisestä.

Fuengirola on monestakin syystä haasteiden edessä liikenteensä suhteen. Kaupunki on pinta-alaltaan erittäin pieni, vain 10 neliökilometriä. Sen alueella asuu kuitenkin virallisestikin yli 82.000 asukasta ja kirjautumattomat asukkaat mukaan lukien luku on vielä paljon korkeampi. Kun tähän lisätään kesäkauden valtavat turistimassat, ei ole ihme, että liikenne on välillä sekaisin ja pysäköintipaikoista on huutava pula.

Oma lukunsa liikenteen suhteen on tietysti vielä ympäristönäkökulma. Mitä enemmän pienellä alueella puhisee pakoputkia, sitä pahempi.

Näitä ongelmia kaupunki pyrkii ratkomaan muun muassa julkista liikennettä kehittämällä. Tällä hetkellä Fuengirolassa palvelee kaikkiaan kuusi paikallisbussilinjaa, jotka liikkuvat keskusta lisäksi El Boquetillon, Carvajalin, Los Pacosin, Myramarin, Los Bolichesin ja Torreblancan kaupunginosissa.

Fuengirolan paikallisbussissa normaali kertalippu maksaa 1,15 euroa. Eläkeläislipun hinta on 50 senttä. Näiden lisäksi tarjolla on etukäteen ostettava 10 matkan kortti, joka maksaa 9,12 euroa, eli 0,91 euroa per matka.

Kaupungin johdon tavoitteena on lisätä bussien suosiota tulevaisuudessa voimakkaasti. Houkuttimena tähän on suunniteltu kaupungin sisäisen bussiliikenteen muuttamista maksuttomaksi kaupungin virallisille asukkaille. Maanantaisessa tapaamisessa pormestari Ana Mula lupasi että tämä tullaan toteuttamaan vuonna 2023. Tarkempia yksityiskohtia jäädään vielä odottamaan.

Nähtäväksi jää myös se, saadaanko liikennöintiä linjoilla tihennettyä. Nykyisellään viisi kuudesta Fuengirolan bussilinjasta ajetaan vain kerran tunnissa. Tämä saattaa olla työssä käyvälle ruuhkavuosia elävälle isälle tai äidille kynnyskysymys, vaikka ilmainen kyyti muuten houkuttaisikin.

Uusi bussiasema tarvitaan

Kokonaan oma ongelmansa on Fuengirolan linja-autoasema. Aiheesta on valitettu niin kauan kuin kukaan jaksaa muistaa. Nykyinen linja-autoasema sijaitsee ns. bussikadun ja junakadun välissä, calle Alfonso XIII:lla. Sijainti on toki keskeinen, mutta erittäin tukkoinen.

Uuden linja-autoaseman rakentaminen tai sen paikan valitseminen eivät kuitenkaan ole sellaisia asioita jotka kaupunki voisi päättää omin päin. Sen vuoksi pormestari Ana Mula tapasi maanantaina henkilöitä, jotka näistä asioista päättävät, toisin sanoen Andalusian maakuntahallituksen liikkuvuuden, liikenteen ja infrastruktuurin asioista vastaavat Felipe Ariasin ja Eduardo Gutiérrezin.

Tapaamisessa Mula muistutti mm. siitä, että ahtaassa paikassa sijaitsevan linja-autoaseman läpi kulkee päivittäin 200 bussivuoroa, kun mukaan lasketaan myös muut kuin kaupungin bussit. Vilkkaimpina aikoina määrä nousee jopa 300 bussiin vuorokaudessa. Vuosittain matkustajia on noin miljoona.

Mula vetosi päättäjiin, jotta asialle tehtäisiin jotain pikimmiten. Hänen mukaansa nykyisen bussiaseman sijainti on erinomainen, mutta sen infrastruktuuri kaipaa rajuja muutoksia jotta se voisi palvella kaupungin nykyisiä tarpeita.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi, kuva: Sonja Lehmus
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on lempisienesi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...