Lukuaika: Espanjassa kiinniotettu Jan Salminen joutui taas oikeuden eteen Suomessa – vankeus uhkaa

Espanjassa kiinniotettu Jan Salminen joutui taas oikeuden eteen Suomessa – vankeus uhkaa

Euroopan etsityimpien rikollisten listallakin olleelle Jan Salmiselle vaaditaan nyt talousrikoksista vähintään kuuden vuoden vankeutta.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Jan Salminen vastaa uusiin rikossyytteisiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa huhtikuussa.

Yksi viimeaikojen kohutuimmista suomalasirikollisista Jan Salminen, 39, on joutunut jälleen oikeuden eteen. Salmisen tuorein oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa.

Vuosikausia viranomaisia pakoillut herätti kohua viime elokuussa 2023, kun Euroopan etsityimpien rikollisten listalla ollut suomalainen otettiin kiinni Espanjan Aurinkorannikolla. Hän oli viihtynyt Andalusiassa pitkään puolisonsa kanssa.

Salmista jahdattiin talousrikosten takia vuodesta 2019 lähtien, jolloin Keskusrikospoliisi lisäsi hänet Europolin etsityimpien rikollisten eli EU Most Wanted -listalle.

Lue myös: Jan Salmisen vaimo pidätyshetkellä: ”Rakastan sinua ja odotan, kunnes vapaudut

- Mainos -

Salminen jo kahdesti oikeudessa

Jäätyään kiinni Aurinkorannikolla Salminen on istunut tiuhaan oikeudessa Suomessa.

Hän sai ensimmäisen tuomionsa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa lokakuussa, jolloin hänet tuomittiin törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutui korvaamaan Verohallinnolle yhteisvastuullisesti kahden muun tuomitun kanssa noin 137 000 euroa. Kolmikko oli virolaisyhtiöitä käyttämällä peitellyt henkilöautojen arvolisäverolain mukaista myynnistä saatavan veron perustetta.

Marraskuussa taas Varsinais-Suomen käräjäoikeus hylkäsi Salmisen syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Nämäkin rikossyytteet liittyivät Saksasta Suomeen tuotuihin käytettyihin autoihin.

Lue myös: Oikeus hylkäsi Aurinkorannikolla kiinniotetun Jan Salmisen kaikki syytteet

Syyttäjä vaatii nyt vähintään kuuden vuoden vankeutta

Nyt Jan Salminen on pääsyytettynä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alkaneessa oikeuskäsittelyssä, jossa puidaan Salmisen vuosina 2018-19 tekemiä autokauppoja. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

OIkeus käsittelee syytteitä huhtikuun aikana. Syyttäjä vaatii Jan Salmiselle vähintään kuuden vuoden vankeustuomiota.

Syyttäjän mukaan Salminen syyllistyi rikossarjaan, jossa rikoksella saatuja ajoneuvoja tuotiin eri Euroopan maista Suomeen erityisen suunnitelmallisesti. Muun muassa Italiasta ja Espanjasta tuodut autot olivat varastettuja tai muuten rikoksella hankittuja.

Yhteensä Salmisen välittämien autojen arvo on liki 800.000 euroa. Hesarin mukaan syyttäjä vaatii Salmiselle tuomiota törkeistä rahanpesurikoksista.

- Mainos -

Lue myös: Aurinkorannikolta oikeuden eteen Suomeen viety Jan Salminen tuomittiin jättikorvauksiin

Lisäksi häntä syytetään muun muassa törkeistä petoksista. Salmisen epäillään ottaneen esimerkiksi 77.500 euroa Mercedes S500 Cabriolet -urheiluautosta, vaikka hän ei edes aikonut toimittaa autoa ostajalle.

Salminen on kiistänyt syytteet. Hän kiistää olleensa tietoinen, että maahantuodut ja edelleen välitetyt ajoneuvot olivat rikoksella hankittuja. Salminen piti ajoneuvoja laillisesti ulkomailta ostettuina.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *