Lukuaika: Aurinkorannikolta oikeuden eteen Suomeen viety Jan Salminen tuomittiin jättikorvauksiin

Aurinkorannikolta oikeuden eteen Suomeen viety Jan Salminen tuomittiin jättikorvauksiin

Euroopan etsityimpiin rikollisiin kuulunut ja Espanjan Aurinkorannikolla kiinniotettu Jan Salminen sai perjantaina tuomion talousrikoksista Suomessa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Jan Salminen.

 Vuosikausia viranomaisia pakoillut Jan Salminen, 38, sai ensimmäisen tuomionsa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa perjantaina (13.10.).

Espanjan Aurinkorannikolla elokuun lopulla kiinniotettu Salminen tuomittiin törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Salminen sai vuoden ehdollista, jonka hän oli hyväksynyt jo aiemmin tunnustamisoikeudenkäynnissä.

Lue myös: Aurinkorannikolla pakoillut Jan Salminen tunnusti verorikoksensa

- Mainos -

137 000 euron korvaukset verottajalle

Jan Salmisen ohella tuomion sai toinen julkisuudesta tuttu mies, Salatut elämät -tv-sarjassa taannoin näytellyt Petteri Avilia, 40. Avilia tuomittiin myös vuodeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi Salminen ja Avilia määrättiin korvaamaan Verohallinnolle yhteisvastuullisesti kolmannen henkilön kanssa noin 137 000 euroa. Kokonaisuudessa oli viisi vastaajaa, joista kaksi vastasivat korvattavista summista vain osittain.

Syytteiden mukaan Salminen, Avilia ja kolmas syytetty henkilö syyllistyivät veropetokseen. Kolmikko oli myynyt ulkomailta hankkimiaan autoja Suomeen. Autokaupat ovat tapahtuneet vuosina 2016-18 Espoossa ja Liedossa.

Kolmikko oli virolaisyhtiöitä käyttämällä peitellyt henkilöautojen arvolisäverolain mukaista myynnistä saatavan veron perustetta.

Tällä menettelyllä syytettyjen yritys oli välttänyt 137 159, 95 euron edestä veroja.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Salmisella edessä lisää oikeudenkäyntejä

Salminen oli yksi Europan etsityimmistä rikollisista. Hän viihtyi kihlattunsa kanssa pitkään Espanjan Aurinkorannikolla, missä hän oli tunnettu hahmo suomalaispiireissäkin.

Salminen jäi lopulta kiinni Manilvan pikkukaupungissa, läntisessä Andalusiassa elokuun lopulla.

- Mainos -

Lue myös: Jan Salmisen vaimo pidätyshetkellä: Rakastan sinua ja odotan kunnes vapaudut

Nyt tuomitun asian lisäksi Salmista ja Aviliaa syytetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa muista talousrikoksista. Salminen pysyy tämän takia tiettävästi vangittuna Suomessa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *