Espanjan terveysministeri: maskipakko koko maahan keskiviikosta alkaen

Espanjan terveysministeriö aikoo määrätä koko maahan maskien käyttöpakon alkaen keskiviikkona 10. tammikuuta. Käyttöpakko koskee kuitenkin vain sairaaloita ja terveyskeskuksia.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
1 min lukuaika
Maskipakko tulee taas.

Hengitystieinfektioiden räjähdysmäinen lisääntyminen on huolestuttanut Espanjan terveysviranomaisia jo pidempään. Koronan lisäksi terveydenhuoltoa kuormittaa juuri tällä hetkellä erittäin voimakas flunssa-aalto.

Terveysministeriö on jo pidempään yrittänyt ajaa läpi koko maan laajuista maskipakkoa sairaaloihin ja terveyskeskuksiin, jotta tautiaaltoa saataisiin hillittyä. Mutta kun maassa on 17 itsehallintoaluetta, ei päätöksen läpivieminen ole onnistunut.

Tänään (tiistaina 9.1.) terveysministeriö kuitenkin ilmoitti, että vaikka aluehallintojen kanssa ei olla päästy asiasta yhteisymmärrykseen, ministeriö aikoo silti määrätä maskipakon kaikkiin Espanjan sairaaloihin ja terveyskeskuksiin.

Lue myös: Maskeja suositellaan taas – influenssa ja korona leviävät

- Mainos -

Terveysministeri Mónica García on ilmoittanut, että keskiviikosta 10.1. alkaen maskien käyttö on pakollista kaikissa Espanjan sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Hän käyttää tässä tukenaan kansallisen terveydenhuoltojärjestelmän (SNS) yhteenkuuluvuudesta ja laadusta annettua lakia, jonka 65 artiklan mukaan ”kansanterveydelle erityisen vaarallisissa tai hälyttävissä tilanteissa” ministeriö voi ryhtyä yksipuolisiin toimiin, vaikkei sillä olisikaan itsehallintoalueiden yksimielistä tukea.

Cadena SER -kanavan haastattelussa ministeri García ei kuitenkaan tarkemmin avannut, mitä seuraa siitä, jos maskipakkoa ei joillain alueilla toimeenpanna.

Hän totesi vain, että ”ne jotka haluavat olla piilosilla ja leikkiä ihmisten hengellä, onnea elämään.”

Maskipakko on tarkoitus purkaa heti, kun tilanne sairaanhoidossa rauhoittuu.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *