Lukuaika: Uusi väylä Los Pacosin terveysasemalle on valmistumassa

Uusi väylä Los Pacosin terveysasemalle on valmistumassa

Fuengirolan kauan odotettu uusi terveysasema Los Pacosin kaupunginosaan on pian valmis. Jotta asema voidaan ottaa käyttöön, pitää sinne saada myös uusi toimiva kulkuyhteys.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Asiakkaat pääsevät pian uudenkarheaa tietä pitkin uudenkarheaan Los Pacosin terveyskeskukseen.

Fuengirolan Los Pacosin kaupunginosaan on jo pari vuosikymmentä odotettu uutta terveysasemaa. Nyt se on vihdoin valmistumassa calle Aliarialla sijaitsevalle noin 2.500 neliömetrin tontille.

Tontti sijaitsee paikalla, jonka kulkuyhteydet ovat olleet osittain ikivanhat ja aivan liian ahtaat. Siksi kaupunki aloitti viime talvena uuden tien rakennustyöt. Nuo työt ovat nyt loppusuoralla.

Lue myös: Näin Fuengirola parantaa kulkuyhteyksiä Los Pacosin terveysasemalle

Calle Mollinalta uudelle terveysasemalle asti calle Aliarialle on rakennettu hieman yli 200 metriä pitkä, lähes 20 metriä leveä tie, joka takaa sujuvamman liikenteen pian avautuvan terveysaseman asiakkaille.

Samassa yhteydessä myös alueen pysäköintitilannetta kohennetaan noin 80 uudella parkkipaikalla.

- Mainos -

Katuprojektiin on varattu rahaa 1.8 miljoonaa euroa. Tien oli alun perin tarkoitus valmistua hieman aikaisemmin, mutta maaliskuiset rankkasateet ovat hieman lykänneet aikataulua.

Los Pacosin terveysasemaa alettiin rakentaa lokakuussa 2022. Alkuperäisen aikataulun mukaan senkin olisi pitänyt jo valmistua, mutta myös sen osalta työt ovat vielä kesken, joskin jo viimeistelyvaiheessa.

Los Pacosin terveysasemaa on kaivattu Fuengirolassa jo vuosikymmeniä. Tämä politiikan rattaisiin pitkiksi ajoiksi juuttunut hanke on 30 vuoteen ensimmäinen terveydenhuollon fasiliteetti jonka Andalusian aluehallinto kaupunkiin rakentaa.

Lue myös: Los Pacosin terveyskeskuksen rakennustyöt alkoivat viimeinkin

Uuden Los Pacosin terveysaseman lisäksi myös Los Bolichesin terveysaseman toimintaa parannetaan parhaillaan käynnissä olevilla laajennustöillä. Tähän lukuisia suomalaisiakin palvelevaan terveyskeskukseen tehdään laajennus- ja modernisointitöitä puolellatoista miljoonalla eurolla.

Lue myös: Los Bolichesin terveyskeskus laajenee – miljoonaremontti lupaa terveyspalveluiden paranevan Fuengirolassa

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *