Tia Raunio kertoo: näin sosiaalityö jatkuu Aurinkorannikolla

Viime viikon Fuengirola.fi -lehdessä uutisoitiin, että toisen sosiaalikuraattorin määräaikainen tehtävä päättyi ja työtä jatketaan yhden sosiaalikuraattorin voimin. Rahoitusta kahdelle henkilölle ei ole. Se on todella surullista, sillä tuskin kukaan kyseenalaistaa valtavaa tarvetta kolmannen sektorin sosiaalityölle alueella. Työparini Ninni teki upeaa ennaltaehkäisevää työtä erityisesti suomalaisten lasten, nuorten ja perheiden parissa, joita Aurinkorannikon alueella on paljon. Hyvää parityötämme tulee ikävä.

Alueella asuvilla ja liikkuvilla suomalaisilla on kolmen ja puolen vuoden hankekokemuksen perusteella haasteita erityisesti löytää oikeiden palveluiden pariin, koska espanjankielentaitoa ei ole. On terveys- tai taloushuolia, yksinäisyyttä, perhe- ja parisuhdekriisejä, mielenterveys- ja päihdeongelmia. Sekä Espanjan että Suomen viranomaiset kaipaavat ohjausta ja neuvontaa, koska he eivät tunne toisen maan kulttuuria ja toimintatapoja.

Mitä yhden sosiaalikuraattorin on jatkossa tarkoitus tehdä? Merimieskirkon sosiaalikuraattori tarjoaa ammatillista apua ja vertaistukea arjen haasteissa ja elämän pienissä ja suurissa kriiseissä. Häneltä saa tukea ja neuvontaa espanjalaisiin ja suomalaisiin palveluihin liittyen.

Sosiaalikuraattori tekee sosiaalityötä kolmannella sektorilla. Hänellä ei ole viranomaisoikeuksia Suomessa tai Espanjassa. Työtä tehdään ensisijaisesti asiakkaan ja hänen perheensä kanssa, sosiaalikuraattori neuvoo ja ohjaa kahden maan järjestelmien rajapinnalla. Yhteistyötä tehdään sekä Espanjan että Suomen viranomaisten ja kolmannella sektorilla toimivien yhteisöjen kanssa.

- Mainos -

Sosiaalikuraattori ei tee tulkin, asiointitoimiston tai viranomaisten tehtäviä. Eikä voi toimia viranomaisverkostossa omaisten sijaan. Sosiaalikuraattorin palvelut ovat ilmaisia. Kuraattori työskentelee pääsääntöisesti arkisin virka-aikana. Iltaisin ja viikonloppuisin ei ole päivystystä.

Sosiaalikuraattorin tavoitat puhelimitse +34 625 806 666 tai sähköpostilla tia.raunio@merimieskirkko.fi. Yhteyttä voit ottaa elämän pienissä ja suuremmissakin kiemuroissa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...