Vuosi 2023 oli matkailun ennätysvuosi Aurinkorannikolla

Vuosi 2023 osoittautui huikeaksi ennätysvuodeksi Aurinkorannikon matkailualalle. Ennätyksiä rikottiin monella saralla.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika
Espanjan Aurinkorannikon rannoilla ja koko maakunnassa piisasi porukkaa vuonna 2023.

Vuoden 2023 matkailutilastot ovat valmistuneet ja ne ovat Aurinkorannikon vinkkelistä huimaa luettavaa. Alueella vieraili ennätysmäärä turisteja ja he jättivät alueelle ennätysmäärän rahaa.

Lue myös: Suomalaisia Aurinkorannikolla enemmän kuin koskaan – Málagan lentokenttä ennätysvauhdissa

Vuoden 2023 aikana Málagan provinssin alueella vieraili noin 14 miljoonaa turistia. Siinä on 12% kasvua edelliseen vuoteen, 2022. Määrä on myös miljoonan suurempi kuin pandemiaa edeltäneenä vuonna 2019, joka on tähän asti ollut matkailun ennätysvuosi.

Iso taloudellinen merkitys

Matkailun elpyminen on turismista elävälle Aurinkorannikolle erinomainen uutinen.

- Mainos -

Vuonna 2023 matkailualan taloudelliset vaikutukset nousivat koviin lukemiin. Turistijoukkojen vaikutus Málagan provinssin talouteen arvioidaan olleen kaikkiaan yli 19 miljardia euroa.

Málaga onnistuu houkuttamaan turisteja myös talvikaudella.

Yksi merkittävä taloudellinen vaikutus on luonnollisesti työllisyys. Matkailuala työllisti vuonna 2023 Málagan alueella 128.430, mikä on 4,1% enemmän kuin vuonna 2022.

Kasvu ulkomailta

Aurinkorannikon matkailualan kasvun takana on ensisijaisesti se että ulkomaalaiset turistit ovat löytäneet alueelle. Itse asiassa espanjalaisten kotimaanmatkailu Málagan maakunnassa on jopa vähentynyt. Vuonna 2023 alueella lomaili espanjalaisia 3,4% vähemmän kuin vuonna 2022.

Kansainvälisten turistien suhteen tilanne on radikaalisti päinvastainen. Ulkomaalaiset yöpyivät viime vuonna Aurinkorannikon hotelleissa ja muissa majoitusmuodoissa lähes 10% (9,9%) enemmän kuin vuonna 2022.

Lue myös: Espanjalaisturistit kaikkoamassa Aurinkorannikolta

Aivan erityisesti Málagan alueen suosio on noussut saksalaisten, yhdysvaltalaisten ja italialaisten matkailijoiden keskuudessa. Vuonna 2023 Málagassa vieraili 24,7% enemmän saksalaisia, 26,2% enemmän yhdysvaltalaisia ja peräti 33% enemmän italialaisia, kuin vuonna 2022.

Ulkomaalaiset turistit ovat Aurinkorannikon elinehto.

Myös alueen suurin markkina-alue, eli britit, oli vahvasti edustettuna. Heitä vieraili Málagassa 4,2% enemmän kuin vuotta aiemmin. Samoin hollantilaiset (+4,9%) ja irlantilaiset (+13,8%) olivat liikkeellä runsaslukuisesti.

Lue myös: Espanjan hotelliala odottaa ennätyksellistä talvikautta

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *