Blogi

Aurinkorannikon turismi kasvussa

Vuosi 2019 oli Aurinkorannikon turismille historian paras. Kasvua tapahtui lähes kaikilla mitattavissa olevilla sektoreilla. Edes kohuttu ja pelätty matkajätti Thomas Cookin konkurssi ei katkaissut kasvukäyrää.

Kun verrataan tilastoja kymmenen vuoden takaa, sieltä paljastuu suuria muutoksia. Tärkein mittari on varmasti Málagan lentokentälle saapuneiden ihmisten määrä. Junilla, autoilla ja laivoilla saapuu toki paljon kansaa, mutta lentävät matkustajat ovat ylivoimaisesti suurin joukko.

Vuonna 2009 Málagan kentälle laskeutui 5,7 miljoonaa ihmistä. Viime vuonna luku oli 9,3 miljoonaa.

Mistä nämä miljoonat ihmiset ovat kotoisin ja miten heidän matkailunsa on muuttunut kymmenessä vuodessa? Ylivoimaisesti suurin porukka ovat britit. Heitä laskeutui viime vuonna 2,8 miljoonaa. Kymmenen vuotta aiemmin luku oli 2,4 miljoonaa. Kakkosena ovat espanjalaiset, mutta heitä lentokentälle saapujista on vain noin puolet brittien invaasiosta.

Meidän suomalaisten lähin verrokkiryhmä ovat tietysti ruotsalaiset. Kymmenessä vuodessa ruotsalaisten määrä rannikolla on moninkertaistunut. Vuonna 2009 länsinaapureitamme saapui vain vajaat 50.000, viime vuonna luku oli 348.000.

Entäpä me suomalaiset? Meitä tuli vuonna 2009 näille rannoille 78.000 eli enemmän kuin ruotsalaisia. Aivan yhtä dramaattinen suomalaisten määrän kasvu ei ole ollut, viime vuonna meitä lennähti etelään 196.000. Tänä vuonna rikotaan varmasti kirkkaasti 200.000:n suomalaisen haamuraja.

Syitä Aurinkorannikon jatkuvaan kasvuun turistimarkkinoilla on monia. Päällimmäinen syy on tietysti Manner-Euroopan paras ilmasto. Toinen syy on jatkuvasti kehittyvä infra, tänne on helpompi tulla ja palvelut helpommin saatavissa.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa