Blogi

Aivojen sekametelisoppa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kasasin ostamaani tanskalaista hyllykköä. Varaamani meisselin lisäksi totean tarvitsevani vasaraa peitetulppien paikalleen naputtamiseksi. Lähden hakemaan vasaraa komerosta, mutta matkalla huomaan kanoille valmistamani ruoan odottavan viemistä. Koska kello on jo paljon, päätän viedä sen ensin. Samalla täytän vesiastiat, kastelen pihan kasvit, ja nypin kuivuneet kukat. Takaisin tultuani pesen kädet, ja samalla napsautan kahvinkeittimen päälle – päivän ensimmäinen kahvi vuorossa! Juotuani kahvit palaan kasaamaan hyllykköä, ja muistan sen vasaran, jota lähdin hakemaan puoli tuntia sitten…

Diagnoosi 1: alkava muistisairaus/aivotoiminnan häiriö. Diagnoosi 2: aivojen ylikuormitus.

Jotta voisin välttyä ensimmäiseltä, yritän kiemurrellen perustella kakkosen todennäköisyyttä. En tiedä, kuka (prkl!) keksi termin multitaskaus naisten kiroksi, mutta syytän sitä voimakkaasti nykyisestä julmasta aivojen ylirasittamisesta. Keskittymiskyky on hukassa, nukahtaminen on vaikeaa, mutta tulosta on aikaansaatava, joten menossa on ainakin viisi asiaa samanaikaisesti. Impulsseja tulvii äänen, kuvan ja kirjoitetun sanan muodossa niin, että silmät pyörivät kuin hedelmäpelin kuviokiekot. Sisäisestä rauhasta ei ole tietoakaan, kun olet asiakaspalvelussa, puhut neljää kieltä päivittäin, teet töitä kymmenen, kaksitoista tuntia, uniongelmat ovat jokapäiväistä kauraa ja sunnuntairauha on vain kaukainen, haalistunut unelma. Tietotulva, kiire, stressi, siinä oman elämäni kirosanat. Ei tehty työ paina ja rasita vaan se tekemätön, se, joka muistikuvina herättää yöllä ja saa adrenaliini-veren kiristämään otsasuonet pullolleen.

Mikä neuvoksi? Urheilusuorituksen jälkeen tarvitaan hyvää palautumista ja samaa tulisi soveltaa myös työhön, varsinkin henkiseen: rentouttava uni, terveellinen ruoka, päivittäinen liikunta ja edes yksi kalsaripäivä viikossa.

Jos siis näet minut säntäilemässä päämäärättömästi, tee ystävänpalvelus: lähetä minut Acapulco-kadulle, toimistoani kohti.

Terveisin,

kolmivuoroa tekevä jokapaikan höylä, joka unelmoi levosta

Suvi Kauranen

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa