Lukuaika: Viekää minut baarin, veljet – Freukkarit rannikolla

Viekää minut baarin, veljet – Freukkarit rannikolla

Suomen historian legendaarisin kantribändi on herännyt henkiin. Yhtyeen perustaja ja alkuperäissolisti Pekka Myllykoski menehtyi vuonna 2017. Viisi vuotta Myllykosken kuoleman jälkeen yhtyeessä vaikuttaneet soittajat katsoivat ajan olevan kypsä comebackille eri solistien voimin. Uusi bändi kantaa nimeä Freud, Marx, Engels & Jung Revisited.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Freukkarit tuovat kantrin ja laitapuolen elämän ilosanomaa Aurinkorannikolle.

Bändi on tehnyt Suomessa loppuunmyytyjä keikkoja ja sana kiirii, että meininki on suorastaan hillitön näissä kantrin ilosanoman julistustilaisuuksissa.

Bändi kävi viime syksynä myös Fuengirolassa pikakeikalla ja vastaanotto oli yltiöpositiivinen. Loppuunmyydyt keikat olivat täynnä iloista energiaa ja juhlatunnelmaa. Heti noiden keikkojen jälkeen päätettiin, että keväällä otetaan uudestaan.

Freukkarit julkaisivat aktiivisen uransa aikana (1984-2017) 11 albumia, lukuisia singlejä ja kokoelmalevyjä. Hittejä noihin vuosiin osui useita, ehkä ikimuistettavin on heti ensi levyllä julkaistu Särkynytsydämiset (Viekää minut baariin). Muita mieleen jääneitä kantriralleja ovat vaikkapa Mystinen metsätyömies, En koskaan mene sänkyyn ruman naisen kanssa, Töölööseen, Danny-show, Lintumies ja Buuri Johannesburgista.

Aika usein Freukkareiden laulut käsittelevät alkoholipitoisia juomia ja niiden vaikutusta sosiaalisiin suhteisiin. Sopivasti huumorilla.

- Mainos -

Nykyisessä kokoonpanossa vaikuttaa useita bändin aktiiviajan muusikkoa. Jussi Kinnunen soitti pitkän pätkän Freukkareissa, hänet muistetaan myös Hassisen Koneen basistina. Pekka ”Devil” Virtanen on soittanut Sleeppareissa ja Lapinlahden linnuissa, ja mukana on myös Myllykosken ohella ehkä ikonisin freukkarimies Arto ”Pilli” Pajukallio. Muut soittajat ovat tuttuja monista Suomen suosituimmista bändeistä.

Freud, Marx, Engels & Jung Revisited esiintyy ravintola Kukossa torstaina 22.2. ja perjantaina 23.2. Liput kannatta varata ennakkoon kukko.events@gmail.com .

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *