Lukuaika: Vapaalla ollut poliisi pelasti seniorin hengen ostoskeskuksen kassajonossa

Vapaalla ollut poliisi pelasti seniorin hengen ostoskeskuksen kassajonossa

Kansallisen poliisin konstaapeli auttoi ripeällä elvytyksellä pitämään hengissä sydänkohtauksen saaneen miehen Marbellassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Kansallisen poliisin vapaalla ollut konstapeli riensi apuun, kun mies sai vakavan sairauskohtauksen La Cañadan ostoskeskuksessa Marbellassa, Espanjan Aurinkorannikolla.

Vapaalla ollut Kansallisen poliisin (Policía Nacional) konstaapeli José Manuel Lora riensi auttamaan sydänkohtauksen saanutta miestä, joka lopulta selvisi koomaan vajoamisesta huolimatta hengissä.

Tapaus sattui suomalaistenkin hyvin tuntemassa La Cañadan kauppakeskuksessa Marbellassa viime syyskuussa. Nyt tapaus on noussut otsikoihin, kun osapuolet ovat kertoneet tapahtuneesta muun muassa paikallisen Diario Sur -lehden artikkelissa.

Tapahtumahetkellä 67-vuotias, sydänkohtauksen saanut espanjalaismies Juan Ignacio Arbulo toteaa, että ilman Loran nopeaa ja päättäväistä toimintaa hän ei olisi enää kertomassa tarinaansa.

Erittäin lähellä hengenlähtöä seniori kävi avusta huolimatta, sillä hän vietti lopulta peräti 14 vuorokautta koomassa Costa del Solin sairaalassa, Marbellassa.

- Mainos -

Lue myös: Fuengirolan sankaripoliisit pelastivat auton ratissa sydänkohtauksen saaneen vanhuksen

Nopea apu

Sankaripoliisi José Manuel Lora kertoo Diario Surin jutussa tapahtumista omasta näkökulmastaan.

– Olin maksamassa ostoksia, kun kuulin taustalta hälinää. Kuulin ihmisten huutavan apua.

Hälinän keskeltä Lora löysi miehen, joka ei hengittänyt, eikä mieheltä löytynyt myöskään pulssia. Poliisi aloitti välittömästi elvytyksen, mutta uhri ei tuntunut virkoavan siitä huolimatta.

Elvytystä ja sydäniskuria

Hetken kuluttua poliisin avuksi saapui nainen, joka ilmoitti olevansa sairaanhoitaja. Hän toi mukanaan sydäniskurin, jolla konstaapeli Lora antoi kaksi iskua uhrille, jonka iho alkoi jo sinertää.

Tämän jälkeen elvytystä jatkettiin, ja muutamaa minuuttia myöhemmin konstaapelin avuksi tuli kolme kauppakeskuksen turvamiestä, joiden kanssa yhdessä elvytystä jatkettiin edelleen, kunnes lääkintähenkilökunta saapui paikalle.

Lue myös: Seniori sai sydänkohtauksen: neljä sankarivahtia pelasti uimarin hengen Benalmádenassa

Uskomaton toipuminen

Sydänkohtauksen saaneella Juan Ignacio Arbulolla ei itsellään ole muistikuvaa tapahtuneesta, mutta hän paljastaa, mitä lääkärit hänelle kertoivat tämän herättyä 14 päivää kestäneestä koomasta.

- Mainos -

– Lääkärit kertoivat, että minulla oli sydän- ja hengityspysähdys, joka kesti 13 minuuttia.

Arbulo kiiteli myös vuolaasti sankaripoliisia, jonka ripeän toiminnan ansiosta Arbulo elää tänä päivänä normaalia elämää. Vaikka sydänkohtaus oli ilmeisen vakava, ei Arbulolle jäänyt tapahtuneesta mitään jälkiä.

Heti pahimmasta selvittyään Arbulo lähetti veljensä Marbellan poliisiasemalle kiittämään pelastajaansa.

”Nousin istumaan ja halasin” Juan Arbulo kiitti pelastajaansa sairaalassa

Kuultuaan Arbulon virkoamisesta Lora puolestaan lähti tapaamaan tätä sairaalaan.

– Hän tuli työparinsa kanssa tervehtimään minua sairaalaan, ja se oli mahtavaa. En kyennyt silloin nousemaan ylös sängystä, mutta nousin istumaan, ja annoin hänelle pusun ja halauksen kiitokseksi siitä, mitä hän oli tehnyt hyväkseni, Arbulo kertaa Diario Surisssa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *