Venäläinen täysruletti

Venäläinen kirjailija Fjodor Dostojevski (1821-1881) totesi aikoinaan, että ”Venäjä on ainoa paikka koko maailmassa, missä mitä tahansa voi tapahtua ilman minkäänlaista vastustusta”. Näinhän se tahtoo totalitaarisissa diktatuureissa olla tänäänkin!

Venäjän kansa on alistunut siihen että jotenkin pärjää kun ei puutu valtaapitävien tekemisiin. Tsaareja tulee ja tsaareja menee, mutta mitäs siitä? Paras pysyä niistä mahdollisimman kaukana. Sanoohan jo vanha sananlaskukin varoitukseksi: ”kun tsaari antaa munan, hän ottaa kanan”.

Tänä päivänä Putin hallitsee Venäjällä tsaarin tavoin ja kansa alistuu. Mitäpä muuta voi tehdä jos haluaa pysyä hengissä. Elämä on siellä kyllä monesti ollut ennenkin uhkapeliä hengissäpysymiseksi. Ikuinen rauha kestää tunnetusti vain seuraavaan vuoteen!

Perinteisessä venäläisessä ruletissa pistoolin panosrummussa on vain yksi panos. Todennäköisyys että luoti sattuu kohdalle, on silloin 16.7%. Nyt Putin on lisännyt selvästi panoksia. Tänä päivänä panosrumpu näyttää olevan täysi eli kuusi luotia. Putinia on siis syytä varoa äärimmilleen, muuten hän tarjoaa pistoolin vastustajalle, pyytää kohottamaan aseen ohimolle ja laukaisemaan. Näin toimii venäläinen täysruletti! Voitto lienee aina varma – nimittäin Putinille!

Fjodor Dostojevskia vielä lainatakseni: ”Puhutaan ihmisten petomaisesta julmuudesta, mutta tällainen on kauhistuttavan epäoikeudenmukaista ja loukkaavaa pedoille, koska ne eivät ikinä kykene olemaan yhtä julmia kuin ihminen”.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Hannu T. Korhonen
Kirjoittaja on eläkkeelle siirtynyt Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija, dosentti.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...