Neljän kuukauden lähijunakyydit kympillä – tai jopa ilmaiseksi

Kuulin junalipusta, jolla voi kulkea edullisella kymmenen euron hinnalla huhtikuun loppuun asti ja päätin hankkia itselleni sellaisen.

Junalippua varten tarvitsee passin numeron tai NIE-numeron, jonka jokainen virallisesti maassa asuva saa. Junalippu itsessään on jo edullinen, mutta toinen houkutteleva tarjous lipun hankintaan on maksun palautus, jos käytät lippua vähintään 16 yhdensuuntaiseen matkaan huhtikuun loppuun mennessä. Lippu on kuitenkin varsin kätevä vähemmänkin aikaa matkaileville.

Menin Fuengirolan asemalle ostamaan lippua. Automaateilla oli kuhinaa kun ihmiset ostivat lippujaan. Kysyin kympin kortin ostoon apua huomioliiveihin pukeutuneilta virkailijoilta. En valitettavasti puhu espanjaa eikä kyseiset virkailijat puhuneet kummemmin englantia, mutta sain silti lippuni ostettua. Automaatin aloitusnäytöltä piti valita “Abono recurrente” (jatkuva tilaus) jonka jälkeen kone kysyi passinnumeroa tai paikallista henkilötunnusta, NIE-numeroa. Lipun pystyi maksamaan kortilla tai käteisellä.

- Mainos -

Lähdin heti kokeilemaan lippua ja ajelin Torreblancan asemalle, junassa oli hyvin väkeä ja ihmiset pitivät maskeja kasvoillaan. Pienemmillä asemilla ei ole virkailijoita joilta pyytää apua, mutta lipun hankinta onnistuu varmasti ilmankin, vain muutamalla napin painalluksella!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Sanna Niemi, kuvat: Sanna Niemi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...