maanantai, maalis 4, 2024

Los Pacosin terveyskeskuksen rakennustyöt alkoivat viimeinkin

Harvaa asiaa Fuengirolassa on odotettu yhtä pitkään ja hartaasti kuin uutta terveyskeskusta. Nyt alkaneen rakennustyön pitäisi olla valmis hieman reilun vuoden päästä.

Ihmeiden aika ei ole ohi, saattaisi monikin tokaista, kun uuden terveysaseman rakennustyöt viimein tämän viikon tiistaina julistettiin aloitetuksi Los Pacosissa Fuengirolassa. Hankkeen perään on kaupungin toimesta huhuiltu ja kaksi vuosikymmentä.

Tiistaina 25. lokakuuta Fuengirolan pormestari Ana Mula tapasi tulevan terveysaseman tontilla mm. rakennuttajan edustajia, ja julisti samalla rakennustöiden alkaneen.

Projektin rakennuttajaksi on valikoitunut Bilba rakennusyhtiö. Heillä on käytössään Andalusian maakuntahallituksen myöntämä reilun 4,5 miljoonan euron budjetti. Tarkka summa on 4.677.921,45 euroa.

- Mainos -

Los Pacosin terveysasema nousee calle Aliarialla sijaitsevalle noin 2.500 neliömetrin tontille. Rakennustöihin on varattu aikaa 410 päivää, mikä tarkoittaa sitä, että noin vuoden ja kahden kuukauden päästä asema on valmis ottamaan vastaan ensimmäiset asiakkaansa.

Uuteen terveysasemaan valmistuu muun muassa 34 vastaanottohuonetta, joista kuusi on varattu lastenlääkäreille ja kaksi on ns. monikäyttötiloja. Lisäksi tulee tilat päiväkirurgisille toimille, hammaslääkärille, äitiysneuvolalle, kuntoutukselle, fysioterapialle ja radiologialle.

Terveysasemalle tulee arviolta 50 terveysalan ammattilaisen henkilökunta.

Väsytystaistelu

Los Pacosin terveysasemasta puhuminen ikuisuusprojektina saattaa olla hieman liioiteltua, mutta vain hieman. Julkisen terveydenhuollon järjestäminen, toimitilat mukaan lukien, on maakuntahallituksen tehtävä. Fuengirolan kaupunki on vedonnut, pyytänyt ja vaatinut uutta terveysasemaa aktiivisesti vuodesta 2002. Vuonna 2007 kaupunki osoitti hankkeelle tontinkin, mutta silti Andalusian maakuntahallituksella kesti vielä 15 vuotta saada rakennustyöt alulle.

Pormestari Ana Mula jakoi tiistaina auliisti kiitosta Andalusian nykyiselle presidentille Juanma Morenolle, todeten että vasta Morenon astuminen valtaan nytkäytti hanketta liikkeelle.

Los Pacosin terveysasema on 30 vuoteen ensimmäinen terveydenhuollon fasiliteetti jonka Junta de Andalusía kaupunkiin rakentaa.

Valmistuttuaan uusi terveysasema vastaa pääasiassa Los Pacosin, Torreblancan ja Carvajalin kaupunginosien asukkaiden terveyspalveluista. Sen lisäksi se kuitenkin keventää osittain myös Los Bolichesin terveysaseman painetta.

- Mainos -

Los Bolichesin terveysasemaan puolestaan suunnitellaan parhaillaan laajennusta, joka auttaisi selviämään asiakasruuhkasta rakentamisen aikana.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...