Lukuaika: Näin Fuengirola parantaa kulkuyhteyksiä Los Pacosin terveysasemalle

Näin Fuengirola parantaa kulkuyhteyksiä Los Pacosin terveysasemalle

Fuengirolan kaupunki on aloittanut työt liikenneyhteyksien parantamiseksi Los Pacosiin valmistuvalle uudelle terveysasemalle.

Fuengirolan Los Pacosin kaupunginosaan on jo pari vuosikymmentä odotettu uutta terveysasemaa. Nyt sen rakentaminen on vihdoin käynnissä. Uusi terveysasema nousee calle Aliarialla sijaitsevalle noin 2.500 neliömetrin tontille.

Lue myös: Los Pacosin terveyskeskuksen rakennustyöt alkoivat viimeinkin

Paikka johon terveysasema rakennetaan, on nykyisellään erittäin ahtaiden ja mutkaisten kujien päässä, joten paikalle tarvitaan uusia liikennejärjestelyjä. Samoin pysäköintipaikkoja tarvitaan paljon lisää.

- Mainos -

Kaupunki on nyt käynnistänyt työt näiden epäkohtien korjaamiseksi. Merkittävin uudistus on kokonaan uuden, leveän tien rakentaminen calle Mollinalta uudelle terveysasemalle asti calle Aliarialle. Uudella tiellä on pituutta hieman yli 200 metriä ja sen kokonaisleveys on noin 20 metriä.

Tielle rakennetaan yksi kaista kumpaankin suuntaan, minkä lisäksi tehdään pari metriä leveä jalkakäytävä. Pysäköintipaikkoja töiden yhteydessä valmistuu alueelle noin 80.

Tienrakennusprojektiin on kokonaisuudessaan budjetoitu reilut 1,8 miljoonaa euroa. Töiden arvioitu kesto on 110 päivää.

Uusi tie Los Pacosin terveysasemalla rakennetaan jokseenkin punaisen viivan osoittamaan paikkaan.

Fuengirolan terveydenhoidon tilat ovat kaivanneet kohennusta jo pitkään. Los Pacosin uusi terveysasema on 30 vuoteen ensimmäinen terveydenhuollon fasiliteetti jonka Andalusian aluehallinto, jonka vastuulla asia on, kaupunkiin rakentaa. Tuona aikana kaupungin asukasmäärä on enemmän kuin kaksinkertaistunut.

Los Pacosin uutta terveysasemaa alettiin rakentaa lokakuussa 2022. Valmista piti tulla noin vuodessa ja kahdessa kuukaudessa, mutta työt ovat edelleen kesken.

Uuden Los Pacosin terveysaseman lisäksi myös Los Bolichesin terveysaseman toimintaa parannetaan. Tähän lukuisia suomalaisiakin palvelevaan terveyskeskukseen tehdään puolentoista miljoonan euron laajennus- ja modernisointityöt.

Lue myös: Los Bolichesin terveyskeskus laajenee – miljoonaremontti lupaa terveyspalveluiden paranevan Fuengirolassa

- Mainos -
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...