Lukuaika: Los Bolichesin terveyskeskus laajenee – miljoonaremontti lupaa terveyspalveluiden paranevan Fuengirolassa

Los Bolichesin terveyskeskus laajenee – miljoonaremontti lupaa terveyspalveluiden paranevan Fuengirolassa

Suomalaisillekin tuttu Los Bolichesin yli 40 vuotta vanha terveyskeskus Espanjan Aurinkorannikon Fuengirolassa kohenee ja kasvaa. Mittavassa remontissa terveysasemalle rakennetaan mm. kaksikerroksinen lisäsiipi.

Andalusian maakuntahallitus (La Junta de Andalucía) on myöntänyt miljoonatuen Fuengirolassa sijaitsevan Los Bolichesin terveyskeskuksen kunnostus- ja laajennustöille.

Remonttiin on budjetoitu reilut 1,5 miljoonaa euroa ja toteutumisajaksi seitsemän kuukautta.

Lue myös: Andalusia panostaa terveydenhoitoon

Tarkoitus on saattaa yli 40 vuotta vanha terveyskeskus entistä modernimmaksi ja suuremmaksi terveyspalveluita tarjoavaksi keskukseksi. Monet alueella asuvat suomalaisetkin ovat vuosien ajan käyttäneet Los Bolichesin terveyskeskuksen palveluita.

- Mainos -

Keskus sijaitsee nimensä mukaisesti Los Bolichesin ytimessä, lähellä muun muassa Centro Finlandiaa.

Lue myös: Los Pacosin terveyskeskuksen rakennustyöt alkoivat viimeinkin

Tuhannen neliön lisäsiipi

Maakuntahallituksen lausunnossa todetaan, että laajennuksella ja remontilla halutaan nyt ”muuttaa yli 40 vuotta vanha keskus perusterveydenhuollon keskukseksi, jolla on tarvittava kapasiteetti ja laitteet kasvavan kaupungin terveydenhuoltotarpeiden hoitamiseksi ja vastaamiseksi”.

Miljoonaluokan määrärahoilla on tarkoitus parantaa sekä keskuksen tiloja että sen palvelutarjontaa. Maan päälle aiotaan rakentaa kaksikerroksinen, nykyisen terveyskeskuksen jatkeena toimiva siipi, johon tulee myös uusi sisäänkäynti. Lisäksi terveyskeskukseen rakennetaan isot kellaritilat.

Lue myös: Uusi Suomen terveydenhuollon lakiuudistus: ”Kävin yksityisellä lääkärillä Espanjassa ja sain ison osan kustannuksista takaisin Kelalta.”

Päivystyksen tilat sekä vastaanotto- ja toimenpidehuoneet remontoidaan, ja niiden määrää kasvatetaan ainakin kahdellatoista.

Laajennuksen kokonaispinta-ala on 1 010 neliömetriä, josta 674 neliömetriä on terveydenhuoltoaluetta ja 336 neliömetriä avointa kellaria.

- Mainos -

 

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...