Lukuaika: Aurinkorannikolla mitattiin 32,7 astetta – nyt tapahtuu dramaattinen pudotus

Aurinkorannikolla mitattiin 32,7 astetta – nyt tapahtuu dramaattinen pudotus

Kuuman päivän päätteeksi trooppinen yö helli Espanjan Aurinkorannikkoa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Elohopea kohosi Málagan maakunnassa jo huhtikuun puolivälissä reilusti yli 30 asteen.

Huhtikuun puoliväli toi trooppisen tuulahduksen Espanjan Aurinkorannikolle, kun tiistaina Málagan maakunnassa mitattiin sangen kuumia lukemia.

Tiistai oli kautta maakunnan helteinen ja paahteinen päivä, ja lämpö jatkui yöhön saakka. Niinpä Aurinkonrannikolla koettiin vuoden 2024 ensimmäinen trooppinen yö, jolloin lämpötila ei laskenut pimeän aikaankaan alle 20 asteen.

Erityisen tukahduttavaa oli Málagan kaupungissa, missä kerrotaan olleen esimerkiksi aamuyöllä kolmen aikaan vielä 26 asteen lukemia.

Mediatietojen mukaan korkeimmillaan elohopea oli Málagan lentokentällä tiistai-iltapäivänä kello 16.30, jolloin mittari näytti peräti 32,7 astetta. Suurkaupungin keskustassa lämpöä piisasi myös: Espanjan ilmatieteen laitoksen Aemetin virallinen mittari ilmoitti kello 20 lukemiksi 31,5 astetta.

- Mainos -

Lue myös: Esterin pääsiäispyllistys kohensi vesivarantoja – mutta tämäkään sade ei riitä

Trooppinen yö helli Aurinkorannikkoa

Trooppista yötä todistettiin laajalti Aurinkorannikolla. Esimerkiksi Mijas Pueblossa ja Benalmádenassa, yölämpötilat pysyttelivät Suomen hellerajan eli 25 asteen tienoilla.

Keskiviikkokin on vielä ollut lämmin päivä monin paikoin Aurinkorannikolla. Kolmenkymmenen asteen lukemiin ei kuitenkaan enää ole ylletty, ja edessä onkin varsin dramaattinen pudotus lämpötiloissa.

Sääennusteiden mukaan maksimilämpötilat romahtavat ainakin 7-8 asteella ja paikoin jopa 10 asteella loppuviikolla. Torstaina ja perjantaina lämpötilat ovat Málagan maakunnassa normallilla kevään tasolla, reilussa 20-23 asteessa.

Lue myös: Uutuus! Salla Sol on avatar, joka lukee tekoälyn luomat sääennustevideot Aurinkorannikolla

Päivät ovat poutaisia ja aurinkoisia eikä sadetta ole luvassa.

Aemetin ennusteen mukaan sisämaassa on tulevina päivinä heikkoa vaihtelevaa tuulta, kun taas Atlantin rannikolla Andalusiassa tuulet puhaltavat kohtalaisesti etelästä. Välimeren rannikolla ja Gibraltarin salmella itäpuolella tuulet lieviä tai kohtalaisia, voimistuen päivän päätteeksi.

KATSO tästä Fuengirola.fi:n oman sääavatar Salla Solin ennuste Fuengirolaan torstaille 18.4.

Salla Sol on tekoälyn luoma avatar, joka lukee sääennusteet Fuengirolaan. Uusi ennuste nähdään lehden Facebook-sivuilla aina arki-iltaisin klo 18.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • No jopas nyt jotakin, kun on dramaattinen otsikko. Lämpötila on jatkossa juuri sellainen kuin sen kuuluu ollakin ei siis mitään paniikkia ja raamaa🇪🇦👍🥂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *