Jenkit rynnivät asuntomarkkinoille – näin paljon enemmän miljoonalla saa Aurinkorannikolla

Amerikkalaisten kiinnostus Espanjaa ja eritoten Aurinkorannikkoa kohtaan kasvaa koko ajan, ja syynä ovat niin raha kuin suorat lennotkin.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Espanjan Aurinkorannikon kiinteistöt houkuttavat pohjoisamerikkalaisia ostajia. Kuvassa Marbellan Benahavisissa myynnissä oleva 7,5 miljoonan hintainen kuuden makuuhuoneen luksushuvila. Kuva: The Agency.

Espanjan matkailubuumi tuo nyt Aurinkorannikolle myös isoja ja ylellisiä amerikkalaisia kiinteistönvälitystoimistoja.

Esimerkkinä The Agency -välitysfirma, joka on yksi Yhdysvaltojen arvostetuimmista ja tunnetuimmista kiinteistönvälitysalan yrityksistä. Se tunnetaan maailman ikonisimpien kiinteistöjen myynnistä: Playboy-kartano, Walt Disneyn, Michael Jacksonin ja Michael Jordanin miljoonakodit…

The Agency avasi toimiston Marbellassa tehtyään sitä ennen tarkan kartoituksen alueen asuntomarkkinoista ja Aurinkorannikon yleisestä kiinnostavuudesta pohjoisamerikkalaisten ostajien keskuudessa.

Tutkimuksen tulokset kertoivat selvää kieltään: erityisesti amerikkalaiset etsivät koteja Marbellan rannoilta ”tehden Marbellasta yhden parhaista kiinteistökohteista tälle ostajaprofiilille suhteessa muihin luksuskiinteistömarkkinoiden kaupunkeihin, kuten New Yorkiin, Miamiin tai Los Angelesiin”.

- Mainos -

Lue myös: Täydelliset naiset -tähti Eva Longoria rakensi saunan Marbellan-kotiinsa – aikoo muuttaa Aurinkorannikolle

Enemmän vastinetta rahalle

Amerikkalaiset ovatkin sijoittaneet yhä enenevissä määrin huviloihin ja kakkoskoteihin etelä-Espanjassa.

Syynä on raha: Aurinkorannikolta saa rahalle enemmän vastinetta kuin monessa muussa paikassa.

Marbellasta saa miljoonalla 101 neliötä, Monacosta 16 neliötä

The Agency teettämän tutkimuksen mukaan Aurinkorannikolta saa miljoonalla dollarilla 101 neliömetrin kiinteistön. Se on merkittävästi enemmän verrattuna siihen, mitä samalla rahalla saa muualta: miljoona riittää Monacossa vain 16 neliöön, Singaporessa 22 neliöön sekä Lontoossa ja New Yorkissa keskimäärin 34 neliöön.

Marbellan kilpailukykyinen asema tässä spektrissä, erityisesti verrattuna kalliimpiin yhdysvaltalaisiin kaupunkeihin ja muihin kansainvälisiin kohteisiin, tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon ostajille, jotka etsivät huomattavaa arvoa huippuluokan asuinkiinteistöstä, jenkkifirma alleviivaa.

Marbella sijoittuu maailman 16. kalleimmaksi paikaksi ylellisten asuinpaikkojen listauksessa ja on Madridin ja Dubain edellä. Ykkösenä on Monaco.

Lue myös: Erling Haaland kruisaili Ferrarillaan huoltoasemalle – futistähti omistaa kartanon Marbellassa

Suorat lentoreitit matkustajabuumin takana

Myös amerikkalaisia turisteja virtaa Espanjaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

- Mainos -

Viime vuonna 3,8 miljoonaa amerikkalaista valitsi Espanjan lomakohteekseen. Espanjan kansallisen tilastokeskuksen (INE) mukaan vuoden 2024 kahden ensimmäisen kuukauden aikana Espanjassa kävi 337.062 amerikkalaista turistia, mikä on 23,7 prosenttia enemmän kuin vuonna 2023 ja 19 prosenttia enemmän kuin koronaa edeltävänä vuonna 2019.

Amerikkalaiset kuluttavat 2.000 euroa Espanjan-matkallaan

Tämä amerikkalaisten vierailijoiden buumi näkyy myös heidän kulutuksensa kasvuna Espanjassa, sillä se paisui 50 prosenttia vuodesta 2022 kahdeksaan miljardiin euroon. Samaan aikaan amerikkalaisten turistien keskimääräinen kulutus per matka oli 2.067 euroa, mikä vastaa 285 euroa päivässä keskimääräisellä 7,2 yön oleskelulla.

Keskeinen tekijä tälle kasvulle on suorien lentoreittien elpyminen Espanjan ja Yhdysvaltojen välillä. Vuonna 2024 tarjolla 24 suoraa reittiä, mikä on sama määrä kuin vuonna 2019. Suoria lentoja on 11 amerikkalaisesta kaupungista viiteen espanjalaiseen kaupunkiin, mukaan lukien suora reitti Málagan ja New Yorkin välillä.

Málagaan matkusti 174.951 amerikkalaista vierailijaa vuonna 2023, mikä on 26,6 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *