Norwegian palkkaa lisää lentäjiä ja henkilökuntaa Málagaan ja Helsinkiin – yli 50-vuotiaatkin kelpaavat

Lentoyhtiö Norwegianialla ikä ei ole kynnyskysymys töihin pääsyssä.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian hakee lisää henkilökuntaa. Kuva: Norwegian.

Norwegian rekrytoi parhaillaan uutta matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä Helsinki-Vantaalle, joka on Norwegianin kolmanneksi suurin asemapaikka heti Oslon ja Kööpenhaminan jälkeen.

Matkustamohenkilökunnan rekrytointi käynnistyi kesäkuun alussa ja haku jatkuu 18. elokuuta saakka. Pilottien haku käynnistyi kesäkuun lopussa ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

– Rekrytoimme nyt matkustamohenkilökuntaa ja lentäjiä vuodelle 2025. Suunnitelmissa on saada Suomeen uutta kalustoa tulevana talvena, mikä tarkoittaa lisää työmahdollisuuksia Helsinki-Vantaalta käsin, kertoo Norwegianin Helsinki-Vantaan asemapaikan Base Manager Eeva Sundell.

– Rekrytoitavien määrä tarkentuu loppuvuoden aikana. Viime vuonna vastaavassa rekrytoinnissa palkkasimme noin 40 uutta työntekijää matkustamoon ja noin 40 uutta lentäjää.

- Mainos -

Nykyisin Norwegianilla työskentelee Suomessa yli 250 ammattilaista, noin sata lentäjää ja noin 150 matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Lue myös: Halpalentoyhtiöt lennättävät liki puolet Málagan kentän matkustajista – Norwegian teki kovan nousun

Norwegian avasi kesäkuussa kaksi uutta lentoreittiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta: Italiaan Milanon Bergamoon sekä Bulgarian Sofiaan. Málagaan Norwegian lentää päivittäin ympäri vuoden.

Viidennes työntekijöistä yli 50-vuotiaita

Moni on palannut Norwegianille tehtyään muita töitä pandemian aikana, osa on uranvaihtajia ja monelle työ lentokoneessa on ollut pitkäaikainen unelma. 

Ikä ei ole kynnyskysymys.

– Suomessa on keskusteltu viime aikoina yli 50-vuotiaiden naisten työnhaun haasteista. Norwegianin matkustamohenkilökunnasta ja lentäjistä noin 20 prosenttia on 50 tai yli 50-vuotiaita, Eeva Sundell sanoo.

– Helsinki-Vantaan matkustamohenkilökuntaan on myös hiljattain rekrytoitu yli 50-vuotiaita upeita ammattilaisia, jotka ovat halunneet aloittaa uuden uran Norwegianilla.

Helsinki-Vantaan lisäksi Norwegian hakee lentäjiä vuodelle 2025 myös Alicanteen, Barcelonaan, Malagaan, Las Palmasiin, Palmalle, Kööpenhaminaan ja Riikaan sekä Norjaan.

Lue myös: Norwegian avaa kolme uutta reittiä Málagasta ja rikkoo miljoonarajan kesällä

- Mainos -

Norwegian on laajentanut reittiverkostoaan Suomesta ja lentää parhaillaan 24 kohteeseen Euroopassa. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti kaikkiaan yli 20 miljoonaa matkustajaa ja operoi 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastolla. Norwegian omistaa myös alueellisen lentoyhtiö Widerøen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *