Lukuaika: Rakkaushuijarit veivät naiselta 25 000 euroa – Málagassa pidätetyillä yhteyksiä Viroon

Rakkaushuijarit veivät naiselta 25 000 euroa – Málagassa pidätetyillä yhteyksiä Viroon

Poliisi pidätti kaksi henkilöä Málagassa, jotka huijasivat espanjalaisnaiselta ison summan rahaa esiintymällä mm. amerikkalaisena sotilaana.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Nettihuijarit vaanivat rakkaudennälkäisiä Espanjassakin.

 Kansallinen poliisi (Policía Nacional) kertoo saaneensa kiinni kaksi rikollista, jotka ovat syyllistyneet ns. rakkaushuijaukseen internetissä. Poliisi pidätti huijarit Málagassa, Espanjan Aurinkorannikolla.

Uhrina oli Pohjois-Espanjassa, La Riojan itsehallintoalueella sijaitsevassa Logroñon kaupungissa asuva nainen.

Poliisitutkinta alkoi, kun nainen teki rikosilmoituksen ja kertoi tavanneensa sosiaalisten verkostojen kautta kaksi henkilöä, joille nainen lähetti tilisiirtoina kaikkiaan 25 000 euroa. Huijarit vetosivat niin taloudellisiin vaikeuksiin elämässään kuin sairauksiin.

Lue myös: Poliisi varoittaa: näin rikolliset huijaavat QR-koodeilla

- Mainos -

”Poika tarvitsi rahaa selkäleikkaukseen”

Toinen huijareista sai naiselta 7 500 euroa, kun hän valitteli talousongelmiaan.

Myöhemmin toinen henkilö esiintyi Yhdysvaltain sotilaana ja kertoi uhrille, että hänen poikansa oli joutunut vakavaan onnettomuuteen ja tarvitsi rahaa selkäleikkaukseen. Tämän jälkeen huijari pyysi espanjalaisnaiselta lisää rahaa, koska hänellä oli vaikeuksia lähteä Afganistanista, minkä vuoksi nainen siirsi hänelle 13 000 euroa.

Uhri vahvisti, että siirtoja on yhteensä 25 000 euron edestä. Nainen ei ollut kehdannut kertoa niistä johtuen hänen ”emotionaalisesta tilastaan”.

Rahasiirtoja koskevissa tutkimuksia paljastui hämäriä yhteyksiä niin Ranskaan kuin Viroonkin. Osa huijausvaroista muunnettiin myös kryptovaluutoiksi.

Lue myös: Poliisi ilmoitti uusimmasta WhatsApp-huijauksesta

Isompi poliisitutkinta taustalla

Poliisi sai perusteellisen tutkimuksen jälkeen tunnistettua kaksi epäiltyä tekijää, joka pidätettiin tammikuussa Málagassa.

Pidätys tapahtui osana isompaa Operaatio Mogadoria, jossa tutkittiin muuatta rikollisjärjestöä, joka oli omistautunut yritysten huijaamiseen.

- Mainos -

Suoritettujen etsintöjen aikana löydettiin paljon sähköisiä asiakirjoja ja työkaluja, jotka oli  tarkoitettu väärentämään asiakirjoja petollisen tilien avaamista varten eri pankeissa. Myös  Logroñossa asuvan uhrin tilitiedot löytyivät tässä yhteydessä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *