Lukuaika: Poliisi ilmoitti uusimmasta WhatsApp-huijauksesta

Poliisi ilmoitti uusimmasta WhatsApp-huijauksesta

Internetissä tapahtuu henkilötietojen varkaus joka toinen minuutti. WhatsApp on yksi kyberrikollisten suosikkikanavista yrittää saada haltuunsa ihmisiltä heidän henkilö- tai taloustietonsa.

Viime vuonna Espanjassa rekisteröitiin yli 305 000 kyberrikosta vuoden 2021 rikostilastojärjestelmän (SEC) mukaan.

Henkilötietojen varkaudet Internetissä ovat räjähdysmäisiä. Joka toinen minuutti joku joutuu uhriksi henkilötietojen varkaudelle. Kyberrikollisten toimintatavat monipuolistuvat.

WhatsApp on yksi rikollisten suosikkikanavista yrittää saada haltuunsa ihmisiltä henkilö- tai taloustietoja.

- Mainos -

Väärennetyt päivitykset, haittaohjelmien jakelu, tilikaappaukset, vääriä kaupallisia lupauksia eri brändien nimissä. WhatsAppin välityksellä tapahtuu monia petoksen muotoja.

”Viimeisin huijausyritys liittyy identiteettivarkauksiin, joissa rikolliset ottavat yhteyttä erityisesti naisiin ja huijaavat esiintymällä näiden lapsina. Huijarit pyytävät kiireellisesti rahaa akuuttiin ongelmaan”, kansallinen poliisi kertoi sosiaalisten verkostojensa kautta.

Ensimmäisen kerran kansallinen poliisi varoitti WhatsApp -huijauksista jo huhtikuussa 2022.

Näillä huijauksilla rikolliset ovat onnistuneet samaan rahaa jopa 3000 euroa.

Viimeisimmissä WhatsApp -huijauksissa uhri on saanut viestin numerosta, jota hänellä ei ole osoitekirjassaan. Huijarit väittävät olevansa uhrin lähiomainen /lapsi, joka on oletettavasti joutunut ottamaan yhteyttä vieraalla puhelimella, koska oma puhelin on epäkunnossa / hävinnyt (tässä vaiheessa pitäisi alkaa jo välittömästi epäilemään).

Identiteettivarkauksista alkanut huijaus perustuu hädän tunteen luomiseen ja kiireelliseen rahan tarpeeseen, jotta äiti voisi auttaa hädässä olevaa lastaan.

Tilinumeroa PIN-koodia tms. tietoja ei pitäisi koskaan antaa tekstiviestitse henkilölle, joka ei suostu soittamaan ensin varmistaakseen, että hän on se, joka hän väittää olevansa.

Erityisesti tänä päivänä, kun huijaukset erilaisissa sähköisissä kanavissa ovat yleistyneet, kannattaa jokaisen olla erityisen tarkkana tilanteissa, joissa joku pyytää henkilö- tai pankkitietoja.

- Mainos -

Kansallinen poliisi varoitti WhatsApp-huijauksista mm. YouTube-kanavallaan.  Voit katsoa espanjankielisen videon Kansallisen poliisin YouTube-kanavalta

 

Lähteet:

Malaga Hoy  https://www.malagahoy.es/sociedad/ultima-estafa-WhatsApp-alerta-Policia_0_1717928418.html

Kansallisen poliisin Twittertili:https://twitter.com/policia/status/1510907274562314243 ja YouTube-kanava; https://www.youtube.com/watch?v=qBPnebQwmZE

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...