Pähkinät 21/24

Visaiset pähkinät ovat taas täällä, löytyykö tietoa?

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Minä vuonna Suomessa alkoi bensanmyynti?

2. Kuinka monta kertaa enemmän muovia on suomalaisessa kauppapussissa kuin rullassa ostetussa?

3. Minkä ikäinen on tämän kevään nuorin ylioppilas?

4. Mikä maa käyttää tulevaisuudessa TAI Kaan -häivehävittäjää?

- Mainos -

5. Kuka ohjasi 1990-luvun klassikkomainoksen – Esko Koveron tähdittämän – Olutta on?

6. Mitä Mikael Agricola tarkoitti sanalla äänenkauna?

7. Kuinka monella eurolla EU pystyy tukemaan Ukrainaa vuosittain Venäjän keskuspankilta jäädytetyillä varoilla?

8. Kuinka paljon 35-vuotias, lapseton, kirkkoon kuulumaton stadilaissinkku maksaa veroja 5.500 euron kuukausipalkasta?

9. Paljonko Die Aktuelle joutuu maksamaan vahingonkorvauksia entiselle F1-kuskille Michael Schumacherille vuosi sitten tehdystä valehaastattelusta?

10. Kuinka kauan taidepariskunta Johanna ja Reijo Oras ovat olleet naimisissa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. 1900

- Mainos -

Bensaa myytiin aluksi kauppojen pihalla olleista pumpuista. Vuonna 1900 Suomen teillä kulki 1800 autoa ja 900 moottoripyörää. Ensimmäinen bensa-asema rakennettiin Tampereelle vuonna 1929.

2. Viisi kertaa

Ihmiset huijaavat itseään. Fiksuinta olisi ottaa oma kangaspussi kauppaan, ja laittaa roskat kaupasta ostettuihin, rullissa myytäviin muovisiin roskapusseihin. Ne ovat paljon ekologisempia kuin kassalla myytävät muovipussit, koska roskapussissa on viisi kertaa vähemmän muovia.

3. 16-vuotias

Ilkka Kokko suoritti lukion vuodessa. Hänen arvosanansa olivat magnasta laudaturiin. Lukion ohella Kokko opiskeli Joensuun avoimessa yliopistossa. Hän on erityisen kiinnostunut atomi- ja kvanttifysiikasta tähtitieteiden ja astrofysiikan ohella.

4. Turkki

Yhdysvallat ei ole antanut Turkille lupaa ostaa F35-häivehävittäjiä kuten Suomelle. Sen takia Turkki perusti oman häivehävittäjätuotannon. Se on luvannut toimittaa ensimmäiset 20 konetta ilmavoimille vuonna 2028.

5. Ingmar Bergman

- Mainos -

Mainos tehtiin kevättalvella Tukholman saaristossa, koska Suomessa oli liian paljon lunta juhannusfiilistä varten. Moni muistaa sen olutmainoksena, mutta se oli Telian puhelinmainos. Soittamalla kännykällä koko naapuristo ei olisi tullut kylään.

6. Murretta

Savolaisilla on lupsakka äänenkauna. Stadilaisten äänenkauna on ylimielinen. Ei kai kukaan voi sietää turkulaisten äänenkaunaa? HJ. Nortamo väitti, et niil o Rauman giäl – ei oo. Se on ihan pelkkä porilaisen esikaupunkialueen äänenkauna.

7. Kolmella miljardilla

EU takavarikoi Venäjän keskuspankin varoja 200 miljardilla eurolla vuonna 2022. Uusimman EU-päätöksen mukaan siitä tulevia voittoja voi käyttää Ukrainan tukemiseen. Pääoma pysyy edelleen takavarikoituna.

8. 25 prosenttia

Kysymyksessä mainitun helsinkiläissinkun veroprosentti on tasan 25 eli hän maksaa veroja 1.812 euroa kuukaudessa. Hänelle jää siis käteen 3688 euroa. Se ei ole paljon Helsingissä, jossa asuminen maksaa paljon.

9. 200.000 euroa

Lehti julkaisi viime vuoden huhtikuussa tekoälyllä tehdyn haastattelun, mutta antoi lukijoiden ymmärtää, että se oli lehden yksinoikeushaastattelu. Die Aktuelle -lehden päätoimittaja sai ”uutisen” johdosta potkut.

10. 30 vuotta

Johanna, 52, ja Reijo, 77, Oras ovat tuttu näky myös Aurinkorannikolla, kun he vierailevat Reijon tyttären, tv:stä tutun kiinteistövälittäjän Kirsin luona. 18-vuotias Kirsi opasti aikoinaan 20-vuotiasta Johannaa: ”Älä edes kuvittele, että tuosta tulee jotain. Isäni on häntäheikki”. Kirsi tuskin vieläkään myöntää virhettään. 😀

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *