Pähkinät 19/24

Tämän viikon pähkinöissä mm. Elias "Sammatin Elias" Lönnrot, Jarno "Paroni" Saarinen ja Silvio "Kotipizza" Berlusconi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Miksi Helsingissä liikkuva punainen Spårakoff eli Koffin raitiovaunubaari on vaarassa lopettaa?

2. Kuinka monta grillimakkaraa suomalaiset syövät päivittäin kesäsesongin aikana?

3. Mitä tapahtui Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan parananjättilumpeille?

4. Miltä vuosikymmeneltä oli Arizonassa viime viikolla kumottu aborttilaki?

- Mainos -

5. Kuka on suomalaisen Supercellin Clash of Clans -pelin uusi hahmo?

6. Mitä elimistössä tapahtuu panimo-oireyhtymässä?

7. Mitä Elias Lönnrotin aikana tarkoitti hetinen?

8. Minkä ikäisenä ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarinen menehtyi?

9. Mitä nämä ovat: 🙂 ja :-(?

10. Mikä presidentti Vladimir Putinin ele sai pääministeri Silvio Berlusconin oksentamaan?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Raitiotieverkon jännitteen noston takia

- Mainos -

Helsingin kantakaupungin raitiotieverkon jännitettä nostetaan ensi vuonna perinteisestä 600 voltista 750 volttiin, minkä jälkeen vanhanmalliset ratikat eivät pysty liikkumaan ilman muutaman sadantuhannen euron investointia. Sinebrychoff ei ole vielä päättänyt mahdollisen muutoksen rahoituksesta.

2. Lähes miljoona

Grillaussesonki on euroissa kaksi kertaa isompi kuin joulu. Tämän hetken grillimakkaratrendi on juustomakkarat ja lihaisat grillimakkarat. Lihoista suosituin on broileri. Suomalaiset suosivat nopeaa ja helppoa grillaamista hitaasti kypsyvän BBQ-grillaamisen sijasta.

3. Ne kuolivat

Parananjättilumpeet ovat ilahduttaneen kasvitieteellisen puutarhan kävijöitä jo 116 vuotta. Tavallisesti ne kuolevat syksyllä vajaan vuoden ikäisenä, mutta tänä vuonna niihin iski lehtilaikkutauti. Seuraavan kerran jättilumpeita voi ihailla kesällä 2025.

4. 1860-luvulta

Arizona osavaltion senaatti kumosi vuodelta 1864 peräisin olevan aborttilain, koska osavaltion korkein oikeus antoi luvan saattaa se voimaan. Laki olisi kiristänyt aborttioikeutta. Vuonna 1864 Arizona ei vielä ollut yksi USA:n osavaltioista eikä naisilla ollut äänioikeutta.

5. Erling Haaland

- Mainos -

Supercell kiinnitti Manchester Cityn tähtihyökkääjän Haalandin uudeksi hahmoksi Clash of Clansiin. Haaland on kertonut olevansa pelin fani. Haalandin näköisen hahmon nimi on Barbaarikuningas. Peliä on ladattu maailmanlaajuisesti 500 miljoonaa kertaa.

6. Suolistomikrobit tuottavat etanolia

Suomen kielellä se tarkoittaa sitä, että elimistö tuottaa alkoholia, mikä aiheuttaa ihmiselle humalatilaa vastaavia oireita. Belgialaismies sai panimo-oireyhtymän takia rattijuopumussyytteen, koska hän puhalsi ratsiassa kaksi promillea. Oikeus kuitenkin vapautti hänet sairauden perusteella.

7. Tapahtua nopeasti

Hemi ei ole ihan varma, miten sanaa käytetään, mutta kuvittelee se menevän jotakuinkin seuraavasti: Maksa tämä minulle hetisesti tai palaan takaisin hetisesti.

8. 27-vuotiaana

Jarno Saarinen kuoli Italian Montzan radalla 20. toukokuuta 1973. Hän ajoi 250-kuutioisten luokassa. Lähdön jälkeen toisena ollut Italian Renzo Pasolini kaatui ja lensi päin teräsaitaa. Yli 200 kilometriä tunnissa ajanut Saarinen ei pystynyt väistämään häntä. Myös Saarinen kaatui ja jäi kilpakumppaniensa yliajamaksi.

9. Maailman ensimmäiset hymiöt

Carnegie Mellonin -yliopiston professori Scott Fahlman ehdotti keskustelupalstojen edeltäjässä purkissa 19.9.1982, että 🙂 kuvaisi vitsejä ja 🙁 vakavampia asioita. Nykyisin ei enää käytetä hymiöitä, vaan ne korvataan emojilla.

10. Putin tarjosi peuran sydäntä

Vladimir Putin kutsui Silvio Berlusconin Venäjälle metsästämään. Ammuttuaan peuran Putin leikkasi sen sydämen irti ja tarjosi sitä Berlusconille. Pelkkä ele sai Berlusconin voimaan niin pahoin, että hän oksensi puun taakse.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *