Pähkinät 14/24

Taylor Swiftiä, Natoa, tequilaa ja paljon muuta. Löytyykö tietoa vai pitääkö arvata?

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Missä marshaller työskentelee?

2. Minkä tittelin laulaja Taylor Swift otti haltuunsa viime marraskuussa?

3. Mikä ratkaisee, onko oliivi vihreä vai tumma?

4. Minkä turnauksen Aleksi Virolainen voitti viime viikolla?

- Mainos -

5. Mistä maasta tubettaja/artisti Seksikäs-Suklaa on kotoisin?

6. Mitä USA:n osavaltiota Naton viides artikla ei suojaa?

7. Mikä on sodassa käytettävä ”hyppykaveri”?

8. Kuinka monenneksi pisin rantaviiva Suomella on?

9. Kuinka monta valmistunutta, mutta ei käyttöön otettua ydinvoimalaa maailmalla on?

10. Mistä kasvista tequila valmistetaan?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Lentokentällä

- Mainos -

Marshallerit ohjaavat lentokoneet oikeille paikoille ja valvovat kentän turvallisuutta. Monet ovat nähneet marshallerin ajavan Follow Me -autoa ja ohjaavan lentäjiä valosauvojen eli tikkareiden avulla. Helsinki-Vantaan lentokentän lisäksi vain Rovaniemen lentokentällä työskentelee marshallereita.

2. Miljardöörin

Talouslehti Forbesin mukaan Taylor Swift on ensimmäinen artisti, joka on ansainnut miljardin dollarin omaisuuden musiikillaan ja esityksillään. Esimerkiksi laulaja Rihannalla on meikkibrändi Fenty Beauty ja rap-artisti Jay-Z:llä alkoholibisnes.

3. Sadonkorjuun ajankohta

Vihreät oliivit poimitaan puusta ennen kuin ne ehtivät kypsyä enempää ja muuttamaan väriään tummaksi. Vihreät oliivit ovat yleensä maultaan voimakkaampia ja kitkerämpiä kuin tummat. Myös tummanvioletin väriset kalamata-olivit ovat värjäämättömiä.

4. Couter-Striken Major -turnauksen

Aleksi ”Aleksib” Virolainen on ensimmäinen suomalainen Major-voittaja. Hän johtaa kansainvälistä Na’Vi-joukkuetta. Vuonna 2019 Virolainen pelasi Majorin loppuottelussa Encen tiimissä, mutta joukkue hävisi tuolloin. Na’Vi tienasi voitollaan 450.000 euroa.

5. Angolasta

- Mainos -

Seksikäs-Suklaa eli Luyeye Konssi, 32, saapui äitinsä kanssa Suomeen pakoon Angolan sisällissotaa, kun hän oli vain yhdeksänvuotias. Yle julkaisi dokumentin, jossa seurataan Seksikään-Suklaan paluuta entiseen kotimaahansa 22 vuoden jälkeen.

6. Havaijia

Naton viidennen artiklan mukaan hyökkäys Nato-maahan on hyökkäys kaikkia Nato-maita kohtaan. Koska kyseessä on Pohjois-Atlantin liitto, niin Tyynellämerellä sijaitseva Havaiji ei kuulu Costa Rican ja Yhdysvaltain Neitsytsaarien kanssa Naton yhdessä puolustettaviin alueihin.

7. Suomalaisten kehittämä hyppypanos

Suomen luovuttua maamiinoista alkoi uuden etäohjattavan hyppypanoksen, Insta Steel Lynxin, kehittäminen. Panos nousee 20-30 metrin korkeudelle ja laukaisee alaspäin 3.000 sirpaletta, jotka leviävät 50-100 metrin suuruiselle alueelle. Presidentti Sauli Niinistön nimesi sen ”hyppykaveriksi”.

8. Kymmenenneksi

Suomen rannikko on laaja, yhteensä 46.200 kilometrin mittainen. Sillä pääsee vertailussa kymmenenneksi. Pisin on Kanadalla, 265.523 kilometriä. Eurooppalaisista maista vain Venäjä (3.) ja Norja (7.) sijoittuvat Suomen edelle.

9. Kaksi

Filippiineillä sijaitseva Bataanin ydinvoimala on seissyt käyttämättömänä jo 40 vuotta, koska silloinen hallitus pelkäsi maanjäristyksen aiheuttamaa mahdollista onnettomuutta. Nyt sen käyttöönotosta neuvotellaan. Myös Itävallassa sijaitsevat Zwentendorfin ydinvoimala on seissyt kylmänä vuodesta 1978 lähtien.

10. Tequila-agaave-kasvista

Tequilan valmistus on samppanjan tapaan hyvin rajattua. Sitä saa valmistaa Meksikossa vain viidessä osavaltiossa. Juoman pitää sisältää 51 prosenttia tequila-agaave-kasvia. Premium-tequila on valmistettu sataprosenttisesti tequila-agaavesta. Muut saman kasvin tuotteet ovat nimeltään mezcaleita.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *