Pähkinät 11/24

Laitetaanpa taas pähkäilyt käyntiin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

1. Minkä kunniaksi järjestetään id al-fitr -juhlat?

2. Mikä on maailman myydyin matkapuhelin?

3. Kumpi on pinta-alaltaan suurempi Australia vai Grönlanti?

4. Kuka Hollywood-näyttelijä tienasi viime vuonna eniten?

- Mainos -

5. Kuinka monella yli 90-vuotiaalla on Suomessa B-luokan ajokortti?

6. Ketä vastaan tubettajatähti Jake Paul nyrkkeilee heinäkuussa?

7. Kuinka monta kilometriä ultrajuoksija Camille Herron juoksi kuudessa päivässä?

8. Kuinka monella tonnilla sähköyhtiö Helenin kasvihuonekaasupäästöt vähenivät viime vuonna?

9. Kuinka painava on suurin Suomessa kalastettu karppi?

10. Mitä Lapuan kankureiden tuotetta ei myydä Suomessa ollenkaan?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Ramadanin päättymisen

- Mainos -

Ramadan alkaa sunnuntaina ja se päättyy id al-fitr-juhlaan. Ramadan kestää 29-30 vuorokautta. Muslimit paastoavat sen aikana aamun sarastuksesta auringonlaskuun.

2. Nokia 1110

Vuonna 2005 julkaistu malli on myynyt maailmanlaajuisesti 248 miljoonaa kappaletta. Seuraavana tuleva Apple iPhone 6 ja 6 Plus ovat myyneet yhdessä 222 miljoonaa kappaletta. Kymmenen myydyimmän puhelimen listalla on vain Nokian ja Applen puhelimia.

3. Australia

Australian pinta-ala on 7,7 miljoonaa neliökilometriä ja Grönlannin vain 2,2 miljoonaa neliökilometriä, mutta kartoissa ne vaikuttavat yhtä suurilta, koska pyöreän maapallon kuvaaminen tarkkaan tasaiselle alustalle on mahdotonta. Kartat ovat siksi kompromisseja.

4. Adam Sandler

Talouslehti Forbesin mukaan Sandler tienasi viime vuonna 73 miljoonaa euroa. Edellisen kerran hän oli Forbesin listan ykkönen vuonna 2002. Sandler esiintyi vuonna 2023 kolmessa leffassa: Murhamysteeri 2, You’re So Not Invited to My Bat Mitzvah ja animaatioleffa Leo.

5. 7.100:lla

- Mainos -

Suomessa on tällä hetkellä noin 7.100 yli 90-vuotiasta B-luokan eli henkilöauto ajokortin omaavaa kuljettajaa. Jotkut heistä ovat jopa yli 100-vuotiaita. Yli 80-vuotiaita ajokortillisia on jo 130.000 henkilöä. Suomalaisilla on kaikkiaan 3,8 miljoonaa ajokorttia.

6. Mike Tysonia

Jake Paul, 27, ja Mike Tyson, 57, ilmoittivat viime viikolla kohtaavansa kehässä tämän vuoden heinäkuussa. Ottelu käydään Texasin Arlingtonissa sijaitsevalla stadionilla. Paul on nähty ammattilaiskehässä kymmenen kertaa, joista hänellä on yksi tappio Tommy Furya vastaan.

7. 901 kilometriä

Kilpailu järjestettiin Kaliforniassa. Herron rikkoi juoksullaan 11 maailmanennätystä. Aikaisempi matkaennätys oli vuodelta 1990 australialaisen Sandra Barwickin nimissä. The Guardian -lehden mukaan Herron nautti kilpailun aikana tacoja sekä colajuomaa.

8. Noin miljoonalla

Helenin kasvihuonekaasujen päästöt olivat vielä vuonna 2022 noin 2,68 miljoonaa tonnia, kun ne laskivat viime vuonna 1,66 miljoonaan tonniin hiilidioksidiekvivalenttia. Vähennys johtui Hanasaaren kivihiilivoimalan sulkemisesta. Seuraavaksi sulkeutuu Salmisaaren voimala vuonna 2025.

9. 22,2 kilogrammaa

Karpin pyytäjinä kunnostautuivat Arto Vihanto ja Arto Hyttinen. Se piti punnita eläinlääkärillä. Painoennätykset pitää punnita todistajien läsnä ollessa.

10. Pellavaista nenäliinaa

Japanilaiset löysivät Lapuan kankureiden pellava-tuotteet messuilta ja tekivät tilauksen nenäliinoista. Japanilaiset kantavat niitä taskuissaan aina, koska niihin voi pyyhkiä muun muassa kätensä pesun jälkeen.

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *